163 четения

Петко Тюфекчиев е новият председател на Областния съвет на БСП

ПЕТКО ТЮФЕКЧИЕВ БЕ ИЗБРАН В СЪБОТА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ НА БСП НА СЪБРАНИЕ НА ПАРТИЯТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО.

Форумът бе свикан по решение на Националния съвет на партията, след като предишният председател Валентин Ламбев бе избран за народен представител. Тюфекчиев бе предложен лично от Весела Лечева, а на събранието, което продължи над два часа, бе издигната и втора кандидатура. Лидия Прокопова се е самопредложила с мотив, че трябва да има възможност за тайно гласуване. За Петко Тюфекчив са гласували 19 от членовете на Областния съвет, за г-жа Прокопова – 10, постъпили са и шест празни плика.

Пред „Борба“ новият областен председател, който ще заема тази позиция три години, коментира, че ще работи за подмладяване на организацията и за спечелване на местните избори в областта от общинските структури на БСП. Той припомни, че в момента от десет общини БСП има петима кметове, които бяха издигнати и подкрепени от партията.

„Показахме, че можем да работим, имаме сили и потенциал да разширим и надградим постигнатото“, коментира още Тюфекчиев. Той е трети мандат общински съветник във Велико Търново, юрист е по образование, а преди седмица бе избран за председател на групата на БСП в старата столица. В областния съвет Петко Тюфекчиев ще продължи да работи с досегашните заместници, председателите на местните организации в Горна Оряховица и Свищов – Огнян Стоянов и Любомир Чавдаров. На следващото засезание на областното ръководство като трети зам.-председател ще бъде предложен и новият общински лидер на партията във Велико Търново Стефан Стефанов.

Тюфекчиев съобщи, че много скоро във Велико Търново председателката на партията Корнелия Нинова ще има среща с областното ръководство и общинските структури.

Елена ЧАМУРКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *