6 четения

Хората, които се грижат за здравето си, са в по-добра форма на 50 години, отколкото са били на 20

Може и да са навлезли в средната възраст, но 60 % от британците, които се грижат за здравето си, са в по-добра форма на 50 години, отколкото са били на 20, съобщи в. „Дейли мирър“.
Според ново проучване на компанията за спорт и отдих „Евриуан актив“ над три четвърти от 50-годишните хора не пушат, една четвърт не запиват през уикендите и една трета приемат витамини или хранителни добавки, за да се пазят от болести.
Освен това 40 % отбягват храните със захар и газираните напитки, а една трета се хранят по-умерено, за да поддържат килограмите си.
Почти половината от анкетираните правят дълги разходки и една трета посещават фитнеса за тонус.
Проучването установи, че 50-годишните мъже и жени са технологично грамотни и използват приложения за фитнес. От тях 10 % редовно споделят в интернет селфита от тренировките с приятелите и семейството си.
Средно една трета от запитаните в средна възраст прекарват по 4 часа и 18 минути на бягащите пътеки и други фитнес уреди, като половината от тях казват, че след това се чувстват по-добре.
Общо 70 % от анкетираните казаха, че се чувстват по-здрави, отколкото родителите си на същата възраст и вярват, че са в по-добра форма от децата си.
Експертите стигнаха до извода, че поколението на 50-годишните е много самоосъзнато, що се касае до здравето и поддържането на добра форма.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!