19 четения

Започна разчистването на терена до бившата ледена пързалка

Теренът на бившата ледена пързалка, намиращ се до западните трибуни на спортен комплекс „Ивайло” във Велико Търново, ще бъде превърнат във футболен терен до реализацията на цялостния проект за нова тренировъчна база. Подготвителните дейности вече започнаха. Първият етап включва премахване на остатъците от оградата, валиране и подравняване на терена, цялостно изчистване и обособяване на временна паркинг зона, където ще бъде насипана фракция.

Вторият етап предвижда обезопасеният терен да бъде оформен като тренировъчно футболно игрище с естествена настилка, отводняване и дренаж. Експерти от дирекция „Строителство и устройство на територията” вече работят по изготвянето на скица и технически проект. Финансирането ще е от собствени средства на общината и от спонсори.

Инициатива е на кмета на старопрестолния град Даниел Панов и има за цел да разшири възможностите за тренировъчен процес на великотърновските футболисти. Така ще бъде сложен край на практиката недобросъвестни граждани да превръщат пространството в незаконно сметище.

Още през 2009 г. върху терена на бившата ледена пързалка е учредено право на строеж, а конкурсът е спечелен от частен инвеститор. Той обаче не се възползва от 5-годишния срок за реализация на намерението, започнал да тече от февруари 2010 г. и Община Велико Търново си връща стопанисването на имота с площ от 10,3 декара през пролетта на 2015 г. Изготвен е проект, с който от Министерството на младежта и спорта се търси финансиране за изграждане на три спортни съоръжения – футболен терен с естествена настилка, игрище с изкуствена настилка и лекоатлетическа зона за хвърляне на диск, копие и гюле. Инвестиционното намерение продължава да бъде актуално и ще бъде реализирани при осигуряване на финансов ресурс.

Един коментар за “Започна разчистването на терена до бившата ледена пързалка

  • 04.06.2017 в 21:35
    Permalink

    И за какво го пишете това!? Като намерите финансиране и започне истински строеж, тогава публикувайте. Това като ул. Васил Левски – от сума ти време се говори, но реални действия няма.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!