Участник в телефонни измами застава пред съда за нападение с нож

Участникът в телефонни измами от Горна Оряховица Иван Люцканов застава пред съда, след като без причина вилнял с нож в ръка и пиян нападнал млад мъж. Люцканов в момента е във Варненския затвор, след като бе арестуван за драматичния случай в квартал „Гарата“.

Екшънът се разиграл около 20 часа пред местна бакалия през септември 2015 г. Минути преди това Люцканов излязъл от дома си пиян и въоръжен с нож. В този момент забелязал 25-годишния си съсед Иван Иванов, който се бил запътил към магазина, за да пазарува.

„Докато излизах от магазина, мъжът от ромски произход тръгна с нож срещу мен, като сипеше обиди и заплахи. Като приближи, неочаквано се нахвърли и заби острието в шията ми. Рязко се дръпнах и успях да се предпазя да не ме намушка отново“, разказа потърпевшият Иван Иванов. Той споделя, че не е имало никакъв повод за нападението. „Заяви, че не съм му знаел името. Непрекъснато крещеше: „Казал си на хората, че не знаеш кой съм аз. Сега да видиш кой съм. Ще можем да се опознаем“. Познавам го визуално, защото е от квартала, в който живея, но нямам никакви взаимоотношения с него“, каза още Иван Иванов. По време на разпрата дотичала майката на Иван Люцканов и захванала да дърпа сина си да се прибира. Появила се и съпругата на извършителя и двете жени го завели в дома му. На помощ на ранения горнооряховец пък се притекъл негов приятел.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.