43 четения

Хандбалистките на СУ „Емилиян Станев“ със сребро от Ученически игри 2017

На второ място се класира отборът на СУ „Емилиян Станев“ на Ученическите игри по хандбал за девойките 8 – 10 клас. Във финалния турнир, проведен през уикенда в Габрово, великотърновки се наложиха в предварителната група над връстничките си от СУ „Димчо Дебелянов“ (Бургас) с 15:4 (12:7) и над Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм (Панагюрище) с 20:14 (9:7). На полуфинала възпитаничките на преподавателя Румен Трифонов се справиха и с втория от другата предварителна група – СУ „Васил Левски“ (Нови пазар) с 8:14 (12:7). В спора за златните медали великотърновки отстъпиха пред тима на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ (Габрово), съставен от състезателки на „Бъки“, с 14:38 (7:18) и се окичиха със сребро.

„Постигнахме максимума за нас на тези финали. Съперникът ни от ПМГ изцяло бе съставен от състезателки на „Бъки“, докато при нас само една част от момичетата играят в „Етър 64“, останалите състезателки са ученички в спортното училище“, разказа Румен Трифонов.

В състава на СУ „Ем. Станев“ бяха Ралица Димова – капитан, Веселина Иванова, Златина Коева, Маринела Стоянова, Цветомира Долчинкова, Силвия Георгиева, Симона Караиванова, Петя Петрова, Гергана Василева, Илона Саренчева и Даниела Стефанова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!