Забава и знание

Витамин С помага срещу импотентност

Витамин С действа като естествена виагра и може да предложи алтернативно разрешение на проблема с еректилна дисфункция при мъжете, твърдят британски експерти, цитирани от в. „Дейли експрес“.
Еректилната дисфункция, известна също като импотентност, се характеризира с неспособност да се получава и задържа ерекция. Състоянието е често срещано, като обикновено засяга по-възрастните мъже.
Съществуват редица причини за еректилна дисфункция. Сред тях е стесняването на кръвоносните съдове – проблем, който обикновено се свързва с диабет, висок холестерол и високо кръвно налягане. И макар да има начини за справяне с проблема – например отслабване или предписване на статини, на мъжете често се препоръчва използването на виагра.
Експерти по хранене обаче твърдят, че с подобен успех, без съпътстващите виаграта странични ефекти, може да се използва витамин С. Витаминът, известен и като аскорбинова киселина, се съдържа в продукти като цитрусови плодове, зелени и червени чушки, ягоди, броколи, брюкселско зеле, картофи.
„Витамин С може да помогне срещу импотентност, тъй като сред важните му функции е стимулирането на притока на кръв към мъжкия полов орган“, обяснява британската нутриционистка Касандра Барнс.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *