Паун потроши магазин за алкохол

Женски паун влезе в магазин за алкохол в района на Лос Анджелис и потроши бутилки вино за 500 долара, съобщи Асошиейтед прес.
Управителят на магазина – 21-годишният Рани Ганем, разбрал за необичайния си клиент чак когато стопанинът му влязъл да го търси. Ганем се опитал да го насочи към вратата, но птицата се втурнала към него и скочила на най-горния рафт. Затова той се обадил на телефон 911 и поискал помощ. Пристигнал представител на службата за ветеринарен контрол, който се опитал да хване пауна с мрежа. Тогава започнала бъркотията.
Бягайки, птицата скочила върху бутилка. При второто замахване с мрежата, паунът направо се гмурнал във винения запас, започнал да пляска с криле и да бута всичко наред.
Акцията продължила 90 минути. Накрая Ганем не издържал да гледа и помогнал да бъде хванат паунът. Равносметката е счупени бутилки от най-доброто вино и шампанско в магазина за 500 долара.
„Има скъп вкус – каза Ганем. – Обикновено който счупи нещо плаща, но не и паунът. Той се измъкна“.
Птицата е изнесена от магазина невредима.
Пауните са нещо обичайно в Аркейдиа, град на 20 км североизточно от Лос Анджелис. Те се разпространяват, след като един от основателите на града ги внася от Индия в началото на 20-и век. Някои от местните жители не ги харесват, но пауните са защитени животни – за раняването или убиването им се налага глоба.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *