Спорт

Петима футболисти си тръгват от „Локомотив“, подготовката започва на 19 юни в Г. Оряховица

Ивайло Йорданов, Александър Димитров и Владимир Манолков остават начело на „Локомотив” и през следващия сезон, съобщиха от клуба. Представителният отбор започва подготовка за сезона във Втора лига на 19 юни. Ще бъдат извикани всички футболисти, чиито договори не са изтекли. Очаква се още в първите дни на подготовката към отбора да се присъединят поне трима нови играчи – нападател, крило и централен защитник.

На този етап от отбора си тръгват Мартин Кавдански, Атанас Фиданин, Мартин Керчев, Кифуети и Игор Джоман. Договорите на петимата са изтекли и те вече са свободни агенти. Ако все пак треньорите решат, ще има преговори с Керчев и Фиданин за евентуалното им оставане в Горна Оряховица.

Всеки от останалите може да бъде освободен само ако има трансфер, който да ни удовлетворява, категорични са от ръководството на клуба. Засега официално няма заявен интерес към никой от играчите на „Локомотив”. Има устно запитване за Милен Желев от чуждестранен клуб, но не и конкретна оферта.

Много е вероятно чужденците да си намерят отбори и да бъдат трансферирани. Бен Отман, който е национал на Тунис, почти сигурно ще си подсигури нов отбор. Ръководството все пак би искало да запази някои от младите с добър потенциал чужденци като Мадианга и Ндонгала, но всичко е въпрос на възможности и преговори.

На този етап почти всички досегашни спонсори са потвърдили подкрепата си за отбора и през новия сезон, така че проблеми с бюджета за Втора лига няма.

Все още не е уточнена дата за Общо събрание, което да избере нов председател на Управителния съвет. Най-вероятно ще е през август заради нуждата от 45-дневно предварително обявяване в „Държавен вестник“.

„Не смятам, че президентът Даниел Костадинов трябва да поеме цялата вина за отпадането на „Локомотив”. Отговорността ни е споделена, но не мисля, че има от какво да се срамуваме. Грешки, разбира се, имаше, като например допуснатото голямо текучество. Но отборът беше обезпечен. Футболистите имаха всички необходими условия. Така че не очаквам да има големи сътресения и кадрови промени в новия Управителен съвет“, коментира Огнян Стоянов, който в момента представлява клубното ръководство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *