Спорт

Силно представяне на СК „Етър-Стил” на Държавното първенство във Варна

Над 200 момчета и 150 момичета от 20 отбора участваха в Държавното първенство „За купите на Р. България” по спортна гимнастика. Надпреварата се проведе в зала „Владислав” в спортен комплекс „Черно море” във Варна.

Спортен клуб „Етър-Стил” участва с шест отбора в 6 възрастови групи. При момичетата младша възраст Дарина Трифонова, Габриела Маринова, Сиана Колева и Йована Петрова се класираха на шесто място в отборната надпревара. Най-добре представилата се гимнастичка Йована Петрова е осма в многобоя, на успоредка е пета, на прескок седма, на греда осма.

Момичета старша възраст на „Етър-Стил” в състав Лилия Караиванова, Мария Маринова, Калина Козлева, Кристина Димитрова и Симона Йорданова завършиха на второ място. В индивидуалната надпревара Кристина Димитрова е трета в многобоя, трета на прескок и смесена успоредка и четвърта на земна гимнастика. Симона Йорданова извоюва второ място на греда, седмо на земна гимнастика и осмо в многобоя. Калина Козлева е пета в многобоя и на смесена успоредка и четвърта на греда. Лилия Караиванова извоюва шесто място на прескок.

Вероника Христова, Моника Йорданова, Ивелина Иванова и Никол Иванова се класираха на четвърто място в отборната надпревара при девойки младша възраст. Никол Иванова взе бронз в многобоя, сребро на успоредка и е пета на прескок. Ивелина Иванова зае четвърто място в многобоя и на прескок, шесто на греда и смесена успоредка и седмо на земна гимнастика. При момчета младша възраст Андрей Памуков, Гаврил Николов, Мартин Георгиев, Ивайло Маринов и Александър Александров се класираха на девето място в отборната надпревара. При момчета старша възраст (11 – 12 години) отборът на „Етър-Стил” в състав Иван-Александър Станев, Марин Кисьов, Кристиан Дуков, Иван Аврамов и Цветелин Цончев завърши на четвърто място в отборната надпревара. Юношите младша възраст – Александър Божанов, Борислав Иванов, Валентин Борисов и Мартин Василев, извоюваха трето място в отборната надпревара. В индивидуалното класиране най-добре се представи Валентин Борисов, който е седми на земна гимнастика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *