С „Рибарят и златната рибка“ закриват театралния сезон в Куклен театър ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 10 юни от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, отново ще гостуват театралите от Държавен куклен театър –Габрово. „Рибарят и златната рибка“ е премиерният спектакъл, чийто режисьор е Теменужка Коларова. Нейно дело е и драматизацията по руската народна приказка. Автор на сценографията е Красислава Първанова, на куклите – Светлана Атанасова, а на музиката – Георги Гарчов. Радостина Андреева и Богдан Богданов играят в постановката. Още една пиеса по мотиви от народна приказка прибавя към репертоара си Кукленият театър, поради интереса на малките зрители, коитонаистина харесват приказни истории.

Тази тъжно-комична приказна история е актуална и до днес в съвременното ни общество. Алчността и лакомията водят алчната баба до пълна мизерия. Човек може да се радва и на малкото, което има… достатъчно е само да съществува любов и разбирателство. Поуката е простичка – ако си много алчен, може да загубиш всичко! Така че спектакълът е колкото детски, толкова и семеен.

Новото представление ще очарова зрителите с пъстър декор, оформен в стилистиката на автентична картина от народния бит. Актьорите разказват своята приказка с изразните средства на кукленото театрално изкуство с много талант и оригинален хумор.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

ТЕАТЪР ВЕСЕЛ (Велико Търново)

0887 790 549 / 062 603 141

FACEBOOK http://www.facebook.com/pages/%D0%A2%D0%95%D0%90%D0%A2%D0%AA%D0%A0-%D0%92%D0%95%D0%A1%D0%95%D0%9B-VESSEL-THEATRE/107703952640216

SITEwww.vesseltheatre.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *