125 преподаватели и учени от седем държави участват в конференция във ВТУ

125 УНИВЕРСИТЕТСКИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ И УЧЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И ЧУЖБИНА УЧАСТВАТ В МЕЖДУНАРОДНАТА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ „ЕЗИЦИ, КУЛТУРИ, КОМУНИКАЦИИ“, която започна вчера във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Неин организатор е Филологическият факултет на вуза.

В двудневния форум свои доклади представят университетски преподаватели, изследователи, докторанти и студенти от шест академични институции в България и от 17 университета в Полша, Сърбия, Словакия, Албания, Русия и САЩ.

На шест езика ще бъдат изнесени научните съобщения, които са посветени на езикови и междукултурни комуникации, ролята на превода в съвременния свят, ролята на класическите и съвременните литературни творби в интеркултурния диалог, обучението по чужди езици и съвременната подготовка на специалисти за професии, свързани с бъдещето на технологиите, медиите и тяхната роля в публичните комуникации.

В докторантските и студентските секции с общо 44 участници ще се включат и техни преподаватели и научни ръководители.

По време на конференцията ще се проведе кръглата маса „Интердисциплинарна хуманитаристика“, чиято цел е да се даде по-широка публичност на въпроси, свързани с хуманитаристиката и нейните интердисциплинарни проекции в обществения живот, в образованието и в съвременните изследвания чрез засилване на интеграцията между различните научни области.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *