ЕЛЕНА ПЕТРОВА и ИВАН РАДОЕВ в спектакъла „ЖАН и БЕАТРИС“

ТЕАТЪРЪТ НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ
гостува в гр. Велико Търново
на 13. ЮНИ. (вторник) 2017 г. от 19.00 часа
в салон на читалище „НАДЕЖДА” – град Велико Търново,
със спектакъла „ЖАН И БЕАТРИС“
Участват: ЕЛЕНА ПЕТРОВА, ИВАН РАДОЕВ
Постановка: Бойко Илиев
КАСА:
УЛИЦА „АСЕН ЗЛАТАРОВ” 5
(срещу бариерата на служебен паркинг на театъра)
Цени на билетите: 10, 12 и 14 лева.
За подробна информация: 0886 770511
на сайта ни: lovetheaters.weebly.com,
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ и заявки телефон: 0886 770 511
„До всички мъже в този град. Млада наследница, напълно с ума си и с ясно съзнание, никога никого не обичала, нито майка си, нито баща си, нито котката си, търси мъж, който да успее да я заинтересува, развълнува и прелъсти. В посочения ред. Срещу значително възнаграждение.”
Тази предизвикателна обява е разлепена по стълбовете на голям град със стъклени небостъргачи. В един от тях, на трийсет и третия етаж, очаква своя принц героинята на Карол Фрешет – Беатрис. Тя има дълги коси, които се стелят на вълни и стигат почти до под кръста, също като средновековна принцеса… Така започва една съвременна приказка за двама самотници, които са възприели жестоките правила на големия град, където всеки е сложил своята броня, за да го защити от пошлостта, агресията, лъжата…
Търсят истината за себе си и за другия и като че ли това вече е невъзможно. Има ли истина? Каква е тя? Можем ли да застанем голи пред огледалото на другия? Приказката има ли добър край? Или краят е предизвестен? А може би е просто знак за ново начало? Пътуват Жан (Иван Радоев) и Беатрис (Елена Петрова), един към друг и това Пътуване минава през толкова измислици, илюзии, лъжи, фантазии, че на финала героите се питат: за какво беше всичко това?
То е толкова странно и търсят в гърдите си онзи огън и се питат откъде се е взел. От сърцето? От мозъка? Изглежда им като филм, който са гледали много отдавна. В паметта им са останали някакви сцени, някакви яростни схватки, но вече не си спомнят защо са се карали героите. Защо тя го заключи? А той защо искаше да я удари? Забравили са. Пият кафе и мълчат. Той поставя ръката си върху нейната и така е всяка сутрин до….
Приказката за съвременната принцеса, която никога не е обичала, има своя край. И той е изпълнен… със Светлина!
Бойко Илиев
ГЛЕДАЙТЕ ПОСТАНОВКАТА „ЖАН И БЕАТРИС“ на ТЕАТЪР “БЪЛГАРСКА АРМИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *