43 четения

Посланикът на Русия уважи срещата на сънародниците си във Велико Търново

40% РЪСТ НА РУСКИТЕ ТУРИСТИ ОЧАКВА БЪЛГАРИЯ ТОВА ЛЯТО. СПОРЕД СТАТИСТИКИТЕ НА БЪЛГАРСКОТО МИНИСТЕРСТВО НА ТУРИЗМА МИНАЛАТА ГОДИНА В СТРАНАТА СА ПОЧИВАЛИ 63 000 РУСНАЦИ. Това каза посланикът на Руската федерация Анатолий Макаров, който в събота дойде във Велико Търново, за да открие поредната традиционна среща на руските граждани, които живеят у нас.

Близо 500 руснаци се събраха в старата столица на национална среща на съотечествениците. Специално за събитието във Велико Търново пристигнаха рускоговорящи от 40 града в България.

„Много се радвам, че ме поканиха тази година да присъствам на този събор. Мисля, че срещи от този род допринасят за развитието на българо-руските отношения и за туризма, както, разбира се, и връзките между побратимените градове”, коментира още Негово Превъзходителство Анатолий Макаров. Той връчи наградите на всички руснаци, отличени за заслуги в отношенията между двете страни. Търновката Светлана Шандрова, която е за втори път организатор на срещата във Велико Търново, беше единственият представител на старата столица, който получи приза „Съотечественик на годината 2017”.

Руската общност се събра в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”. Срещата беше организирана от руският клуб „Заедно” във Велико Търново, федерацията „Съюз на съотечествениците” с подкрепата на руското посолство у нас, фондация „Русский мир”. Вечерта гостите наблюдаваха шоуто „Царевград Търнов – звук и светлина” като подарък от Община Велико Търново. Руснаците имаха възможност да се разходят безплатно из крепостта Царевец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!