6 четения

Представиха новите броеве на алманах „Света гора” и в. „Литературен бюлетин”

ПРЕМИЕРАТА НА НОВИЯ БРОЙ 14 („Н“) НА АЛМАНАХ „СВЕТА ГОРА“ И НА ВЕСТНИК „ЛИТЕРАТУРЕН БЮЛЕТИН“ СЪБРА АВТОРИ И ПОЧИТАТЕЛИ НА ЛИТЕРАТУРАТА В КРАЯ НА МИНАЛАТА СЕДМИЦА в Регионалната библиотека „П. Р. Славейков” във Велико Търново.

Алманах за литература, наука и изкуство „Света гора“ излиза от 1997 г. като издание на Сдружение на литературни дейци „Света гора“ в старата столица, а от 2009 г. е издание и орган на Национално общество за литература и изкуства „Формула 6“.

Екипът, реализирал първия брой на „Света гора“, е: Владимир Шумелов – директор на проекта, Сава Василев – отговорен редактор, и редактори – Радослав Радев, Здравко Пеев и Снежана Иванова. Основният редакторски екип през годините е в състав: проф. дфн Сава Василев, проф. д-р Радослав Радев и Владимир Шумелов, като в последните години към колегията са включени Огнян Стамболиев и Емилия Моллова (мултимедия), както и десетчленен редакционен съвет с известни автори от България и чужбина.

Алманахът остава най-обемното и качествено периодично издание в България в областта на хуманитаристиката и изкуствата и единственото, което представя всички изкуства, течения и школи. По традиция и в новата книга са включени рубриките „Юбилеи“, „In Memoriam“, „Преглед”, критически обзор на над 70-80 заглавия на книги, излезли в страната през годината, както и прегледи на книжната продукция на редица литературни градове в България, литературни постижения и награди.

Поезия, проза, драма, публицистика, кино, преводи, студентско творчество са събрани в алманаха от редакторския колектив. С брой 14 („Н“) алманахът отбелязва своята 20-годишнина.

Новият брой на в. „Литературен бюлетин“ с тема „Велико Търново и неговите литературни университети“ има студентски стихове, както и текстове на утвърдени вече поети и писатели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!