Болярките ще стават още по-хубави. Поставяне на силиконови импланти, корекция на бюста и стягане на корема започва в търновската болница

НАЙ-НОВАТА ДЕЙНОСТ, КОЯТО ПРЕДСТОИ ДА ЗАПОЧНЕ В ТЪРНОВСКАТА БОЛНИЦА, Е ПОСТАВЯНЕТО НА СИЛИКОНОВИ ИМПЛАНТИ. Вече е започнала процедурата, за да може лечебното заведение да извършва подобни интервенции, каквито досега не са правени. Операциите ще извършва пластичният хирург д-р Иван Вълчев. Миналия месец той се присъедини към специалистите на ДКЦ „Д-р Стефан Черкезов”. Още тогава той обяви намерението си да стартира тази дейност, тъй като има голям интерес към нея и има запитвания от жени от Велико Търново и региона. Вече има и пациентки, които са посетили пластичния хирург с желанието да уголемят бюста си. Но преди да влязат в операционната, ще трябва да изчакат болницата да получи нужните разрешителни, което се очаква да приключи до около седмица.

Освен силиконови импланти в областната болница ще се извършва и корекция – повдигане или намаляване на бюста, обясни д-р Вълчев. Операциите ще се извършват с обща анестезия, като преди това на жените ще се правят изследвания за СПИН и хепатит. Противопоказания за подобни естетични операции има към дамите с диабет, както и някои други заболявания, за които трябва да уведомят лекаря, за да се прецени дали могат да влязат в операционната.

Най-често жените предпочитат да коригират бюста си чрез силиконови импланти, които се поставят зад млечната жлеза, зад гръдния мускул или по метода „двоен план”, при който част от силикона е зад мускула, а другата част е зад жлезата. Възстановителният период е бърз, като болничният престой е съвсем кратък, а след изписване жените не трябва да се натоварват, което продължава в рамките до около един месец.

През последните години качеството на силиконовите импланти е на много високо ниво и те са изработени така, че са напълно безопасни и без риск от изтичане на гела. А някои от производителите дават 10-годишна гаранция и издават т.нар. „паспорт” и ако се случи нещо, фирмата покрива всички разходи, обясни още д-р Вълчев.

В областната болница предстои също да стартира и друга атрактивна дейност – абдоминопластика, или т.нар. пластика на корема за прибиране на отпуснатия корем чрез отстраняване на излишната кожа и мастна тъкан. На подобни процедури се подлагат най-често жени, чийто корем е отпуснат след бременност или рязко отслабване, но към скалпела прибягват и много мъже.

Весела БАЙЧЕВА

4 thoughts on “Болярките ще стават още по-хубави. Поставяне на силиконови импланти, корекция на бюста и стягане на корема започва в търновската болница

 • 13.06.2017 в 15:14
  Permalink

  Мдам, рязко ще скочи броят на кифлите във Велико Търново.

  Отговор
 • 13.06.2017 в 16:44
  Permalink

  Предполагам, че това е част от програмата за саниране на правителството.
  😉

  Отговор
 • 13.06.2017 в 18:25
  Permalink

  По-тъпо заглавие не можахте ли да сложите?

  Отговор
 • 13.06.2017 в 23:24
  Permalink

  Със силикон в гърдите не се става по-хубава, а само още по-глупава.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *