Новини

Вандали рушат беседката на читалищната библиотека в Полски Тръмбеш

Беседката на читалищната библиотека в Полски Тръмбеш всекидневно е обект на недобросъвестни прояви от страна на младежи, които безнаказано я замърсяват и рушат, алармира главният библиотекар Ирена Петрова. Тийнейджърите идват по едно и също време вечер, както е станало ясно от прегледаните записи от камера, която гледа към беседката. На записите ясно се виждат действията им, но не са различими лицата. Подаден е сигнал в полицията във връзка със случая с молба за предприемане на мерки още преди месец.

Освен хлапетата в двора на библиотеката вечер „грижовни стопани” разхождат своите кучета, като ги оставят на воля да мърсят тревните площи и да стъпват по пейките и масата на беседката. Тя заедно с пейките и масите в нея беше изградена в двора на библиотеката по спечелен проект по програма „Младежта в действие“ през 2013 г. Направена е от специално дърво, което да отговаря на лошите атмосферни влияния в продължение на 20 г.

Във връзка със сигнала полицията в края на седмицата е изненадала вандалите, които се оказали деца на 15 – 16 години по-малки, които редовно ходят в читалището и участват в театралната трупа. За наказание те почистили беседката и площите и били предупредени, че при следващ случай ще бъдат извикани в полицията с родителите си и подлежат на парична глоба. Но на следващата сутрин отново беседката беше почти в същото състояние, разказа Ирена Петрова.

Н. ГЕОРГИЕВА

3 thoughts on “Вандали рушат беседката на читалищната библиотека в Полски Тръмбеш

 • А защо не е допълнила, как е обиждала “вандалите” с думи от рода на помияри и тем подобни?

  Отговор
  • Не бих си позволила такива обиди , никой и не мисли да ги обижда така , въпреки че жената която чисти на сутринта след тези така добре възпитани младежи с погнуса ,се чуди дали са възпитани въобще?

   Отговор
 • Как може да се обиждат тези така културни и добре възпитани от родителите си младежи?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *