21 четения

Граждани искат пешеходен тунел от бомбоубежището до кв. „Акация“ и пряк път към старата част

Две трасета от по 100 метра могат да решат най-големите транспортни проблеми на Велико Търново

ПОСТРОЕНАТА, НО ТАКА И НЕАСФАЛТИРАНА УЛ. „СТ. МИХАЙЛОВСКИ“ ДА БЪДЕ ПРОДЪЛЖЕНА С ОКОЛО 200 МЕТРА ПО БИЛОТО НАД ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ДА ИЗЛИЗА В КВ. „ВАРУША“ ДО „СУХАТА ЧЕШМА“. За това настояват живущите в трите северни квартала на Велико Търново. „Отсечката бе проектирана и изградена само донякъде – практически свършва до новия парк „Борова гора“. Ситуацията с нея е класическа безстопанственост – общината е дала преди години пари, за да се направи, но не я е довършила и сега ще трябва да ги дава наново. Много малко е разстоянието оттук до старата печатница и „Сухата чешма“, което ще има огромен ефект за трафика“, коментира Йордан Николов, един от инициаторите за „размразяване“ на проекта. В момента, за да се стигне от кв. „Акация“ до старата част, е нужен обход през града, който удължава пътя с километри, а за да стигнат, преминаващите са принудени да въртят из центъра или по тясната „Зеленка“. „Помните какъв огромен ефект имаше пускането на новата улица „Д. Буйнозов“ през бившите имоти на КЕЧ“, мотивират се гражданите и се надяват кметството да реагира по темата.

ДРУГА ТРАНСПОРТНА ИНИЦИАТИВА, КОЯТО ЩЕ БЪДЕ ПОДЛОЖЕНА НА ДИСКУСИЯ, Е СЪЗДАВАНЕТО НА 104-МЕТРОВ ТУНЕЛ ОТ БИВШЕТО бомбоубежище до стъпалата на ул. „Зеленка“, който да се ползва от пешеходци. Съвсем спокойно тук може да се сложи и ескалатор, така както правят в момента в курортен комплекс „Албена“ за връзка между хотелите от горна и долна зона. По груби изчисления двата проекта ще костват под 1 млн. лв., но ще имат важно значение за транспорта в града и биха решили множество проблеми с трафика и достъпа от север към центъра и на изток.

Стилян НАЙДЕНОВ

5 коментара за “Граждани искат пешеходен тунел от бомбоубежището до кв. „Акация“ и пряк път към старата част

 • 13.06.2017 в 12:53
  Permalink

  В тоя град нищо сериозно няма да се реализира!

  Отговор
 • 13.06.2017 в 14:51
  Permalink

  Няма достатъчно умствен потенциал в общинската администрация.

  Отговор
 • 13.06.2017 в 16:17
  Permalink

  Идеята е супер, ама … нали знаем как действат управниците ни. Толкова пари се хвърлят на вятъра, ама е така нещо важно и в помощ на хората да се направи няма …

  Отговор
 • 13.06.2017 в 19:29
  Permalink

  Ще има огромен ефект за трафика за едни. За други ще е дефект.

  Отговор
 • 14.06.2017 в 15:13
  Permalink

  Даже и ескалатор?За град,в който няма една читава обществена тоалетна,въпреки претенциите си за туристически център,подобни идеи са просто фантазии.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *