8 четения

350 педагози се събраха за конференция „Водим бъдещето за ръка“

БЛИЗО 350 УЧИТЕЛИ, УНИВЕРСИТЕТСКИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ И ОБРАЗОВАТЕЛНИ ЕКСПЕРТИ пристигнаха вчера във Велико Търново, за да участват в традиционната конференция „Водим бъдещето за ръка“. Срещата е посветена на 135-годишнината от откриването на първата детска градина у нас. Това се е случило в Свищов, а идеята за детското заведение е на Никола Живков. С това той поставя началото на организираното предучилищно образование в България.

60 доклада ще бъдат представени по време на тридневния научен форум в старата столица. Педагозите са правили своите проучвания в четири направления – „За ефективно управление на предучилищното образование“, „За добрите педагогически практики на съвременната детска градина“, „За работещите взаимодействия с партньорите на детската градина“ и „За равен шанс на всяко дете“.

В рамките на събитието ще се проведат и дискусионни форуми по различни теми, които ще бъдат в 15 детски градини във Велико Търново, Горна Оряховица и в селата Върбица и Първомайци.

Конференцията започна вчера с концерт на деца от детските градини във Велико Търново. Във фоайето на театъра, където беше официалното откриване, беше подредена и изложба с детски рисунки от областния конкурс „Да достигнем дъгата с ръчички и боички“.

Един коментар за “350 педагози се събраха за конференция „Водим бъдещето за ръка“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!