„Аз обичам своето училище“ е новата инициатива на СУ „Георги Измирлиев“

Започва реализацията на няколко проекта, чиято цел е обновяване и осъвременяване визията на СУ „Георги Измирлиев”. С подкрепата и съдействието на Историческия музей в града в процес на реализация е обособяването на етнографски кът в училището, пресъздаващ част от бита в региона на Горна Оряховица през Възраждането.

Наред с другите експонати в експозицията ще бъдат изложени черга и възглавници, изработени от клуб „Тъкачество“ по проект „Твоят час“ с ръководител Румена Димитрова. Ръководството на училището се обръща с молба към горнооряховци, бивши и настоящи ученици и техните родители, да съдействат за осъществяване на родолюбивата идея. Всеки, който има желание и възможност, може да направи дарение – предмети от бита, носии и други експонати, с които да бъде дообогатена етнографската сбирка.

Започва обновяване и на училищното фоайе. Идеята е то да стане различно, представително. В него ще се излагат постоянно в обособени кътове победите и успехите на учениците. С изработените от учениците букви в клуб „Художникът-вълшебник“ по проект „Твоят час“ с ръководител Наталия Горанова ще бъде оформен двор на кирилицата по подобие на този в Плиска. Предвижда се място и за барелеф на Георги Измирлиев.

Същевременно ще бъдат направени промени и в коридорите на втория етаж на училището. Там ще бъде разположена изложба от картини, изработени по спечелен проект през учебната 2007/ 2008 година „60 картини с природни забележителности от Европа в училищните коридори“ по програма „Аз създавам Европа“, които в момента се намират на различни места в училищната сграда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *