Националите тръгнаха със загуба на Световната купа по хандбал

С оспорвани и зрелищни мачове стартира Световната купа по хандбал за мъже, която се провежда паралелно във В. Търново и Габрово.

За съжаление, в среща от група С в зала „Орловец” в Габрово националният отбор на България падна от Кипър с 22:25 (12:11). Двубоят вървеше гол за гол през цялото време, но в последните 2 минути Кипър стигна до аванса, който не изпусна до края, за да се поздравят с успеха.

С най-много попадения за България завърши великотърновецът Светлин Димитров, който вкара 11 гола и бе определен за най-полезен състезател.

Снощи от 18,00 часа отново в Габрово България игра с Азербайджан, а два часа по-късно Кипър премери сили с Андора във вторите мачове от група С. В понеделник отборът на Азербайджан постигна очаквана победа над тима на Андора в мач с 31:23.

Много интересен мач в група D изиграха Фарьорски острови и Китай. Сочените за фаворит за спечелване на турнира Фарьорски острови показаха изключителна тактическа дисциплина и мотивация от първия сигнал до края. Китай също дадоха всичко от себе си, но разликата в класите беше видима. На полувремето резултатът бе 15:7, а след победата с 30:23 Фарьорски острови и Молдова, чиито хандбалисти удариха Армения с 46:13 (20:7), имат по един успех в групата от първия ден на шампионата.

В ДКС „В. Левски“ във В. Търново отборът на Люксембург надигра Грузия с 35:29 в първата си среща от група D. В същата група Великобритания надигра категорично тима на Малта с 24:18 (12:8).

В група А в старата столица Турция пречупи трудно Косово с 25:24 (13:12). В тази група Ирландия постигна най-изразителната победа в първия кръг, отнасяйки с 50:33 (25:18) тима на Албания.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *