51 четения

По 20 кандидати за медицински сестри и акушерки ще приема филиалът на Медицински университет – Варна

20 МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ И ОЩЕ 20 АКУШЕРИ ПРИЕМА И ТАЗИ ГОДИНА ФИЛИАЛЪТ НА ВАРНЕНСКИЯ МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Кандидатстудентската кампания стартира миналия ден, когато започна приемът на документи. Момчетата и момичетата, които искат да учат в старата столица, могат да подадат заявления за участие в кандидатстудентския изпит до 26 юни, а след това и между 11 и 15 юли. Филиалът работи от 8,30 до 16,30 часа всеки ден, включително и събота.

„Пакетът от документи всеки кандидат-студент може да закупи и при нас, във филиала е възможно да бъде заплатена и таксата, която е 60 лв. за изпит. Важно е кандидат-студентите да знаят, че във Велико Търново се подават документи само за филиала в старата столица. Тези, които искат да се борят за място и в други специалности, както и за другите филиали на вуза, трябва да подадат документите си във Варна“, уточнява зам.-директорът на филиала Даниела Тасева.

Кандидатстудентският изпит на 18 юли е тест по биология. Всички, които желаят, могат да се включат в подготвителния курс на 8 и 9 юли. На него преподавателите ще акцентират върху най-важното от материала по биология в курса на обучение. Курсът на обучение за специалностите „Акушерка“ и „Медицинска сестра“ е четиригодишен. Завършилите го получават образователно-квалификационната степен „бакалавър“, след което могат да продължат и в магистърски програми в медицинските университети. Според учебния план половината от обучението е практическо и студентите се обучават в областната болница „Д-р Стефан Черкезов”.

От новата учебна година във филиала ще учат вече по три курса от двете специалности, или общо 120 студенти. Четири момичета тази година са спечелили европейски стипендии след участието си в научна студентска конференция. Студентите на филиала са и сред най-активните доброволци в различни събития във Велико Търново, свързани със здравето и здравословното хранене. От приетите момичета и момчета до този момент няма нито един, който да е напуснал филиала по слаб успех. Тръгнали са си само трима студенти по семейни причини, допълва Даниела Тасева.

Един коментар за “По 20 кандидати за медицински сестри и акушерки ще приема филиалът на Медицински университет – Варна

  • 14.06.2017 в 14:47
    Permalink

    С много радост следя новините за това училище. Успехи.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!