Алкохолът подтиква представителите и на двата пола към изневяра

Проучване, направено във Великобритания, разкрива, че алкохолът подтиква представителите и на двата пола да „слагат рога“ на половинките си, пише в. „Дейли експрес“.
Целта на анкетата на VoucherCodesPro, обхванала над 2300 души на и над 18-годишна възраст, които са кръшкали поне веднъж, е била да установи най-честите мотиви за изневяра.
Изненадващо алкохолът подтиква по-често жените да кръшкат, отколкото мъжете. При дамите прекаляването със спиртни напитки е втората водеща причина за изневяра, докато при мъжете е едва петата.
Резултатите от допитването показват, че жените най-често изневеряват, защото не получават достатъчно внимание от партньорите си. Мъжете най-често обясняват кръшкането си с това, че са били съблазнени.
Проучването показва, че мотивите за изневяра при дамите са основно емоционални, докато при мъжете те са по-скоро практични.
От анкетата става ясно, че две трети от участниците са спестили на половинките си своите забежки и са продължили напред, все едно нищо не се е случило. Само 30 процента от анкетираните са признали изневерите си и са поднесли извиненията си.
Топ 5 на причините, с които жените оправдават кръшкането си:
1. Не получавам достатъчно внимание от партньора си.
2. Бях пияна.
3. Исках да отмъстя на партньора си за негова изневяра.
4. Мислех, че от това може да излезе нещо по-сериозно.
5. Бях съблазнена.
Топ 5 на причините, подтикващи мъжете към изневяра:
1. Бях съблазнен.
2. Връзката ни е изчерпана.
3. Сексуалният ми живот не е задоволителен.
4. Мислех, че от това може да излезе нещо по-сериозно.
5. Бях пиян.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *