6 четения

Министърът на образованието идва за форум на младите педагози

МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ ЩЕ БЪДЕ В СЪБОТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ЗА ДА СЕ ВКЛЮЧИ ВЪВ ВТОРИЯ форум на младите педагогически специалисти. Срещата тази година е под наслов „Предизвикателствата пред нас – една година по-късно“. Педагозите се събират от 16 до 18 юни.

Форумът е организиран от „Сдружение за образователни инициативи 19“ при ОУ „ Бачо Киро“ в старата столица със съдействието на Регионалното управление на образованието и Община Велико Търново.

В дискусиите ще участват млади педагози от областите Велико Търново и Ловеч. Те ще говорят за предизвикателствата, пред които са изправени учителите при постъпването им на работа в системата на образованието, за младите учители и администрацията, документацията и институциите, за очакванията на младите хора, които са решили да станат учители, и за реалността, която ги очаква, за взаимоотношенията им с учениците и родителите.

През втория и третия ден младите педагози ще бъдат обучавани в тема по избор от квалифицирани преподаватели от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. В последния ден от форума ще бъде изготвено послание, с което педагозите ще се обърнат към министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *