Биволи минаха под венчило на традиционна тайландска сватба

Биволи минаха под венчило на традиционна тайландска сватба, а семенна течност от младоженеца беше дарена като зестра, предаде ДПА, позовавайки се на организаторите на местен животновъден фестивал, по време на който се състоя бракосъчетанието.
Берм Един Милиард, 5-годишен мъжкар с тегло 1,3 тона, взе за жена 3-годишната 800-килограмова биволица Буа Буа. Над сто свидетели присъстваха на бракосъчетанието, организирано по време на животновъден фестивал в провинция Накхонратчасима на около 260 километра североизточно от столицата Банкок.
Сватбата се възприема едновременно като символичен жест, целящ да мотивира повече земеделци да отглеждат биволи, и като истинско същинско развъдно усилие за младоженците.
Развъждането на биволи в Тайланд запада през последните години. През 2015 г. броят им е в страната е бил едва 880 000. За сравнение – десет години по-рано биволите в Тайланд са били 1,5 милиона. Една от причините за драстичното им намаляване е, че хората търсят по-примамливи възможности от животновъдството за професионална реализация.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *