Започват „Семейни съботи в музея“ в Горна Оряховица

С ДЕН, ПОСВЕТЕН НА РАЗЛИЧНИТЕ ТЪКАЧНИ ТЕХНИКИ, ЗАПОЧВАТ ТРАДИЦИОННИТЕ ВЕЧЕ „СЕМЕЙНИ СЪБОТИ В ИСТОРИЧЕСКИЯ МУЗЕЙ“ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Тази събота в двора на музея ще бъде разположен запазен хоризонтален стан, на който всички посетители ще имат възможност да опитат своите възможности и да научат повече за тъкачеството. За автентичността на процеса ще бъдат осигурени ръчно обагрени прежди от естествена вълна. Ръководител и обучаващ в работното ателие „Румени черги” ще бъде Румена Димитрова, преподавател в СУ „Георги Измирлиев”.

Тази година горнооряховският музей отново ще заложи на творчеството, познанията и уменията в създаването и опознаването на традиционни български предмети и обичаи. Също така ще бъде възобновена любимата игра на най-младите посетители – „Загадката на музея”. Всяка събота от 10 до 11 часа те ще могат да се впуснат във вълнуващо приключение сред музейните старини, за да открият определен предмет от експозицията. Най-добрият млад откривател ще получи специална награда.

Фамилните занимания ще продължат през целия летен сезон до 9 септември.

Работното време на музея за всички желаещи да участват в „Семейните съботи” е от 10 до 17 часа. И през това лято билетът за едно семейство остава 2 лева. Входната такса ще дава възможност на посетителите да участват в работните ателиета и играта „Загадката на музея”, да разгледат както постоянната експозиция, така и новооткритата изложба „Тракийската принцеса воин”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *