Съветниците на Свищов се скараха за решение за обособяване на имот

ОБОСОБЯВАНЕТО НА ПОЗЕМЛЕН ИМОТ В ДВОРА НА БИВШЕТО СОУ „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ” В СВИЩОВ ПРЕДИЗВИКА БУРНИ ДИСКУСИИ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА КРАЙДУНАВСКИЯ ГРАД. Съветници от коалиция „За Свищов” дори заподозряха, че дългите спорове са, за да бъде улеснен немският инвеститор, който се очаква от година.

Някои от местните парламентаристи признаха, че в направеното предложение изобщо не става ясно за кой имот иде реч и човек трябва да се е занимавал със строителство или да познава кадастъра на Свищов, за да знае точното място. Освен това някои от тях изразиха съмнения, че решението на Общинския съвет ще бъде върнато от областния управител.

В крайна сметка решението бе прието с 18 гласа „за”, 5 „против” и 4 „въздържал се”. В обяснението си на отрицателния вот Светлана Георгиева заяви, че е нагло да продължава работата на Общинския съвет по този начин. „Това е решение, което променя начина на живот в един от кварталите на Свищов. Решението е направено така, че нито един от общинските съветници не е информиран и гласува без да знае какво гласува. Няма такова решение, гласувано през последните години”, допълни тя. Паметливи свищовлии обаче коментираха пред „Борба”, че в практиката на местния парламент има сходен казус. Те припомниха, че преди години сградата на бивша детска градина на улица „Черни връх” бе предоставена за нуждите на СПТУ по електроника. Днес, когато то отдавна е закрито, там има модерна жилищна кооперация.

Александър ШАБОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.