Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

19 футболисти започнаха подготовка в „Етър ВТ“, влагат 70 000 лева в ремонти на стадион „Ивайло“

„Виолетовите“ ще домакинстват в Ловеч, в случай че БФС не разреши да се играе без осветление

 

С 19 ФУТБОЛИСТИ ЗАПОЧНА ПОДГОТОВКА ЗА ПЪРВЕНСТВОТО НА ПЪРВА ЛИГА отборът на „Етър ВТ“. В първата тренировка се включиха трите нови попълнения – Мартин Станкев от „Славия”, Румен Руменов от ЦСКА София и Христо Иванов от ФК „Панагюрище”.

„Станкев го познавам добре, били сме съотборници в „Славия”, той е футболист, който може да донесе скорост в атаката. Руменов е добре познат на публиката, той изигра доста мачове в „Литекс”, беше в „Нефтохимик” и ЦСКА. Момчето е доста перспективно и има вече голям опит в „А” група. Ще ни бъде от голяма помощ. За Христо Иванов няма какво да обяснявам, той е доказан вратар. Разговаряме с още няколко души, надявам се до края на седмицата да дадат отговор, за да може на лагера в Дряново основната група да е ясна и да работим заедно. Да свикнат с обстановката и да се адаптират. Гледаме да сме внимателни и да подбираме подходящите хора. Искам да съм сигурен, че тези, които привличаме, са над нивото, което имаме в момента. Насочили сме се към няколко играчи, които наистина ще вдигнат качеството, но до момента още не са сигурни“, коментира старши треньорът Станислав Генчев. Мартин Станкев пък е добре познат на великотърновската публика. Той бе част от отбора по времето на треньора Цанко Цветанов, когато етърци влязоха през 2012 г. в „А” група. Роден е на 29 юли 1989 г. и е играл в „Спортист” (Своге), „Марек”, „Вихрен”, „Етър 1924“ и ФК „Банско”, а през последните две години бе в „Славия”.

НА ТОЗИ ЕТАП ТИМЪТ ОТ СТАРАТА СТОЛИЦА СЕ РАЗДЕЛЯ СЪС ЗАЩИТНИЦИТЕ Галин Ташев и Денислав Мицаков, халфа Митко Плахов и вратаря Ивайло Петков.

Планът за подготовка е готов. До неделя отборът остава във Велико Търново, после заминава на лагер в Дряново до 1 юли, където ще изиграе няколко контролни срещи. Първата проверка е на 23 юни с „Дунав” (Русе), най-вероятно в Трявна. Следващата е в Дряново на 28 юни срещу „Нефтохимик”. На 1 юли в Правец е мачът с „Ботев” (Враца), следва контрола с „Балчик”, а на 5 юли гостуване на „Верея” в Стара Загора. На 8 юли е срещата с „Литекс”, информира спортно-техническият директор Стефан Атанасов.

СТАДИОН „ИВАЙЛО” ЩЕ БЪДЕ ГОТОВ ЗА ПЪРВА ЛИГА, НО НЕЩАТА ЩЕ СТАНАТ поетапно. Към този момент се извършва оглед, правят се количествено-стойностни сметки за ремонт на съблекалните и тоалетните на стойност около 70 000 лева. Засега компромис ще бъде положението с VIP зоната, но имаме резервен вариант. Днес подписваме договора със стадиона в Ловеч, като готовността ни е, ако не станем готови с осветлението, първите мачове да ги играем там, коментира председателят на Управителния съвет на „Етър ВТ” проф. Георги Камарашев. Заместник-кметът изрази надеждата си, че във финансовото подпомагане на клуба ще се включи и местният бизнес. Преди първата тренировка проф. Камарашев влезе заедно със Стефан Атанасов, Страцимир Тинчев и старши треньора Станислав Генчев в съблекалнята, където разговаря с футболистите и им пожела успех в елита.

„ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО ПЪРВА ЛИГА ВЪВ ФИНАНСОВ АСПЕКТ Е ГОЛЯМО. Имаме уверение на кмета г-н Панов, че общината ще поеме още по-сериозен финансов ангажимент към клуба, водят се преговори и със спонсори. Надявам се местният бизнес да се обедини и да подпомага финансово „Етър”. Има такива наченки, чухте призива и на г-н Згурев, местният бизнес ще се отзове. „Етър” ще започне първенството спокойно във финансово отношение.

В съблекалнята казах на футболистите, че пред тях е големият шанс, по-точно в техните крака, да се реализират в Първа лига, дори и в по-големи отбори. „Етър” ще гони стабилно представяне и да се утвърди като добър отбор в елита”, коментира проф. Камарашев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *