Дамите от "Зонта" събраха рекордните 16 000 лв. на благотворителното си парти "Бяло лято" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Дамите от „Зонта” събраха рекордните 16 000 лв. на благотворителното си парти „Бяло лято”

Публикувана на: 19.06.2017г. 245 прегледа

ПОВЕЧЕ ОТ 16 000 ЛВ. СЪБРАХА НА БЛАГОТВОРИТЕЛНОТО СИ ПАРТИ „БЯЛО ЛЯТО“ ДАМИТЕ ОТ ЗОНТА КЛУБ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Повече от 150 гости дойдоха на традиционния бал на зонтианките, които всяка година набират средства за своите благотворителни каузи. Те даряват пари за образование и здравеопазване, но накъде конкретно ще насочат благотворителността си тази година, предстои да решават на следващата си среща. Този път с набраните средства дамите са решили да закупят нова родилна маса за отделението на търновската болница.

„18 години вече съществува нашата организация, а това вече е сериозна възраст. Но въпреки това все още запазваме ентусиазма, приятелството и взаимопомощта, които за нас са основен принцип на световното Зонта движение. Съумяхме да съхраним енергията, да служим на обществото, да бъдем винаги в първите редици и радетели на добри дела, осъществявайки нашите значими проекти, да изпитаме удовлетворението, че сме полезни и нужни на съгражданите си“, каза президентът на търновските зонтианки Анелия Вълева.

ЕДИН ОТ НАЙ-ОБИЧАНИТЕ ФУТБОЛИСТИ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО И БЪЛГАРИЯ КРАСИМИР БАЛЪКОВ БЕШЕ СРЕД ГОСТИТЕ НА БЯЛОТО ПАРТИ. Той предостави за благотворителния търг фланелката на Луиш Фиго. Само преди няколко дни самият Луиш Фиго беше в България, за да участва в мача на звездите, играл се на стадион „Васил Левски” в столицата.

Фланелката, която се оказа най-атрактивният предмет в благотворителния търг, беше украсена с автографите на голяма част от футболистите, участвали в мача. Сувенирът вече е притежание на Алексей Кънчев, който купи тениската за 2500 лв. Самият Краси Балъков също си тръгна с предмет от търга, както и повечето участници в изисканото парти, което тази година се проведе в едно от най-уютните и красиви заведения във Велико Търново – ресторант „Щастливеца”. А сред гостите бяха областният управител проф. Любомира Попова, зам. областният управител Детелина Борисова, зам.-кметът Камарашев, президентът на Ария 05 за България, Румъния и Македония Яна Генчева, както и много приятели и членове на Зонта клубове от София, Бургас, Русе, Варна и Пловдив.

Бялото парти на търновските зонтианки започна с приказно ревю на модна къща „Скарлет”. Тоалетите на Мария Маркова бяха бели и съвсем вписващи се в концепцията на партито. Манекенките дефилираха под звуците на популярната песен на Миро „Гълъбо” и в края на ревюто пуснаха към небето седем бели гълъба. Обичаната Силвия Кацарова се погрижи за доброто настроение на всички присъстващи. И по традиция в края дамите разрязаха огромна торта.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *