Спорт

Националите победиха Люксембург, кметът Даниел Панов се срещна с шефовете на световния хандбал

Снощи в ДКС „В. Левски“ националният отбор на България игра с Китай за петото място на Световната купа по хандбал за мъже, която се провежда във В. Търново и Габрово, след като във втората фаза надигра коравия тим на Люксембург с 37:31 (20:13). Двубоят в събота в зала „Орловец” в Габрово бе изгледан на живо от президента на Международната федерация (IHF) д-р Хасан Мустафа, който е на специално посещение в България.
За най-полезен състезател от България бе избран Бранимир Балчев, който завърши с 6 гола. Светлин Димитров отново стана най-резултатен с 13 гола.

На четвъртфинала в петък нашите загубиха от Фарьорски острови с 24:30 (14:13), което ги изпрати в схемата за разпределение на местата от пето до осмо.

Междувременно кметът на Велико Търново Даниел Панов се срещна с президентите на Европейската и Международната федерации по хандбал Михаел Видерер и д-р Хасан Мустафа. Те гостуваха в старата столица по повод финалите на Световната купа по хандбал. Участие в срещата взеха също министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на образованието Красимир Вълчев, областният управител проф. Любомира Попова, президентът на Българската федерация по хандбал Росица Бакърджиева и двама делегати на EHF от В. Търново – доц. д-р Росица Димкова и Делян Генчев.

Бакърджиева дари гостите със специални керемиди с гравирана на тях крепостта Царевец, парче пастърма и ръчно изработен танур. Министърът на спорта Красен Кралев подари на лидерите на световния и европейски хандбал Хасан Мустафа и Майкъл Видерер специални плакети, а кметът на Велико Търново – ръчно изработени чинии, реплики на намерените на Царевец.

Спортният министър Красен Кралев съобщи, че още през 2018 г. държавата ще започне да финансира проектите за изграждане на нови физкултурни салони към училищата и за основни ремонти на съществуващите.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *