Общината дава 300 хил. лв. за "Етър Велико Търново" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Общината дава 300 хил. лв. за „Етър Велико Търново”

Публикувана на: 19.06.2017г. 73 прегледа

Внушителните 300 хил. лв. общинска субсидия отпуска великотърновската хазна за футболен клуб „Етър Велико Търново”. Изменението на бюджета на града идва по настояване на кмета Даниел Панов и ще се гласува на предстоящата сесия на местния парламент. Това е и най-голямата финансова инжекция за местен спортен клуб. Запознати припомнят, че в града действат над 110 клуба, но парите за футбола са в десетки пъти повече от тези за останалите. През последните години местната хазна даваше по 80 хил. лв. за най-масовия спорт, а до тази година – 150 хил. лв. Солидните средства, които се заделят за футбола, идват след влизането на отбора в Първа лига, а за участието в нея издръжката на тима нараства. Независимо че той не е общински, градоначалникът е преценил целесъобразността за изразходването на публичните средства и е решил да зарадва многобройните фенове на виолетовите.

С. МАРИНОВ

loading...

Коментари за "Общината дава 300 хил. лв. за „Етър Велико Търново”"

 • 19.06.2017 в 19:04

  „Запознатите“ дали са припомнили и, че Етър дърпа търновския спорт нагоре? Заради усилията на феновете му и обществената значимост на футбола в града доста хора впрегнаха сили и се придвижиха проектите за стадиона. Помагаха и Цанко и Бончо и Трифон и много други. Идваха и Борисов и Кралев на стадиона и в резултат имаме хубав стадион, писта, ремонтирани зали, скоро осветление, а впоследствие и тренировъчно. Вече се провеждат и състезания по лека атлетика и при нас тренират състезатели участвали на Олимпиадата. Ако не беше футбола, сигурно нищо от това нямаше да се случи и спортната инфраструктура щеше да е плачевна.

  Отговор
 • 19.06.2017 в 20:57

  В града няма 110 клуба , а около 40. Част от които са семейни – с по един-двама души. Хайде да бъдем коректни, а?

  Отговор
 • 19.06.2017 в 22:34

  ехааа 300 000 са много ли ? я вижте в една горна колко дават ,а и нищо не са тези пари за община като нашата предвид успеха на отбора (не само мъжете ,имаме таланти и в школата) сега да направят терените да тренират тук ,а не по селата и след 3-4 години ще берем плодовете, като заиграят при мъжете ,защото преди 10-на години когато ние тренирахме беше пълна пародия.

  Отговор
 • 20.06.2017 в 4:18

  А иначе града ще е целия в кратери и траншеи…Сега особено след дъждовете в които тези кратери се пълнят с вода и водачите ги мислят за локви,колко тасове изхвърчели,колко спукани гуми и окривени джанти….особено пред новата спортна зала до у-ще Емилиян Станев…За тях няма общински субсидии,нека хората си трошат колиците,но стотици хиляди за Футболен Клуб който дори не се води общински има,,,,Тъжно е

  Отговор
 • 20.06.2017 в 8:40

  Иванчо, ами айде да си дадем всичките пари да асфалтираме всичко (че да не си кривиш джантите) и после да легнем да мрем… Асфалт му е майката.

  Отговор
 • 20.06.2017 в 13:00

  Прав е по горния коментиращ. Няма да се дават парите от данъците на гражданите да се асфалтират дупките я. Че както писал човека голяма работа че си трошим колите,разбиваме предниците и кривим джантите. По важно е да се дават парите на общината респективно нашите за футболния клуб след като никоя фирма не желае да е спонсор.

  Отговор
 • 20.06.2017 в 14:54

  Абе кво ни интересуват нас дупки,кратери и ями!Повечето от фен-клуба нямаме коли. За нас е важен отбора и да го гледаме. И след като не се намира фирма която да е спонсор на клуба както е в другите градове много правилно кмета е решил „да се издържа отбора от общинската хазна” както е написано в статията. Дупки,ями,кратери са маловажни спрямо това да има за отбора заплати,премии,съдийски такси. Браво кмете!

  Отговор
 • 21.06.2017 в 18:53

  Че какво пречи футбола на асфалтирането? Бюджета на града е над 50 милиона, отделно още милиони от европейски програми. 300 хиляди са под половин процент. За успокоение днес оправят дупките около стадиона. И не се чака само на общината. Минималния бюджет на отбор от Първа лига е милион и нещо. Разликата идва от спонсори, реклами, билети, ТВ права и т.н.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *