НовиниСпорт

Общината дава 300 хил. лв. за „Етър Велико Търново”

Внушителните 300 хил. лв. общинска субсидия отпуска великотърновската хазна за футболен клуб „Етър Велико Търново”. Изменението на бюджета на града идва по настояване на кмета Даниел Панов и ще се гласува на предстоящата сесия на местния парламент. Това е и най-голямата финансова инжекция за местен спортен клуб. Запознати припомнят, че в града действат над 110 клуба, но парите за футбола са в десетки пъти повече от тези за останалите. През последните години местната хазна даваше по 80 хил. лв. за най-масовия спорт, а до тази година – 150 хил. лв. Солидните средства, които се заделят за футбола, идват след влизането на отбора в Първа лига, а за участието в нея издръжката на тима нараства. Независимо че той не е общински, градоначалникът е преценил целесъобразността за изразходването на публичните средства и е решил да зарадва многобройните фенове на виолетовите.

С. МАРИНОВ

10 thoughts on “Общината дава 300 хил. лв. за „Етър Велико Търново”

 • “Запознатите” дали са припомнили и, че Етър дърпа търновския спорт нагоре? Заради усилията на феновете му и обществената значимост на футбола в града доста хора впрегнаха сили и се придвижиха проектите за стадиона. Помагаха и Цанко и Бончо и Трифон и много други. Идваха и Борисов и Кралев на стадиона и в резултат имаме хубав стадион, писта, ремонтирани зали, скоро осветление, а впоследствие и тренировъчно. Вече се провеждат и състезания по лека атлетика и при нас тренират състезатели участвали на Олимпиадата. Ако не беше футбола, сигурно нищо от това нямаше да се случи и спортната инфраструктура щеше да е плачевна.

  Отговор
 • В града няма 110 клуба , а около 40. Част от които са семейни – с по един-двама души. Хайде да бъдем коректни, а?

  Отговор
 • ехааа 300 000 са много ли ? я вижте в една горна колко дават ,а и нищо не са тези пари за община като нашата предвид успеха на отбора (не само мъжете ,имаме таланти и в школата) сега да направят терените да тренират тук ,а не по селата и след 3-4 години ще берем плодовете, като заиграят при мъжете ,защото преди 10-на години когато ние тренирахме беше пълна пародия.

  Отговор
 • А иначе града ще е целия в кратери и траншеи…Сега особено след дъждовете в които тези кратери се пълнят с вода и водачите ги мислят за локви,колко тасове изхвърчели,колко спукани гуми и окривени джанти….особено пред новата спортна зала до у-ще Емилиян Станев…За тях няма общински субсидии,нека хората си трошат колиците,но стотици хиляди за Футболен Клуб който дори не се води общински има,,,,Тъжно е

  Отговор
 • Иванчо, ами айде да си дадем всичките пари да асфалтираме всичко (че да не си кривиш джантите) и после да легнем да мрем… Асфалт му е майката.

  Отговор
 • Прав е по горния коментиращ. Няма да се дават парите от данъците на гражданите да се асфалтират дупките я. Че както писал човека голяма работа че си трошим колите,разбиваме предниците и кривим джантите. По важно е да се дават парите на общината респективно нашите за футболния клуб след като никоя фирма не желае да е спонсор.

  Отговор
 • Абе кво ни интересуват нас дупки,кратери и ями!Повечето от фен-клуба нямаме коли. За нас е важен отбора и да го гледаме. И след като не се намира фирма която да е спонсор на клуба както е в другите градове много правилно кмета е решил „да се издържа отбора от общинската хазна” както е написано в статията. Дупки,ями,кратери са маловажни спрямо това да има за отбора заплати,премии,съдийски такси. Браво кмете!

  Отговор
 • Че какво пречи футбола на асфалтирането? Бюджета на града е над 50 милиона, отделно още милиони от европейски програми. 300 хиляди са под половин процент. За успокоение днес оправят дупките около стадиона. И не се чака само на общината. Минималния бюджет на отбор от Първа лига е милион и нещо. Разликата идва от спонсори, реклами, билети, ТВ права и т.н.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *