Скандално. Бабаити пуснаха клип с попръжни срещу полицията, съдът ги глоби с по 150 лв. | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Скандално. Бабаити пуснаха клип с попръжни срещу полицията, съдът ги глоби с по 150 лв.

Публикувана на: 19.06.2017г. 119 прегледа

Билито и Фико от Свищов се гаврят с държавата след европейска заповед за арест от Румъния

ТРИМИНУТЕН КЛИП В ИНТЕРНЕТ СКАНДАЛИЗИРА ПОЛИЦИЯТА В СВИЩОВ заради обиди и попръжни срещу конкретни служители и цялото МВР. Записът е направен около 18 часа пред кръчмата „Кинк дюнер” на площад „ Хан Бъчва”, в крайдунавския град. На него се вижда как 25-годишният Бюлент Джевдетов – Билито и по-малкият му братовчед Феим Джевдетов – Фико пият чешка бира „Козел”, друсат кючек и псуват държавата в лицето на полицията пред други клиенти и минувачи. Дюнерджийницата е на бащата на Билито и този факт дава още по-голям кураж и на двамата. Същата вечер Бюлент качва записа на своя Фейсбук, откъдето се разпространява в мрежата. Свидетели на обидите и жители на града, които са го видели в нета, се обаждат възмутени за това на тел. 112 и срещу двамата изпълнители е образувано бързо производство за обида и хулиганство по Указа за борба с дребното хулиганство.

ПОВОД ЗА ЗАПОЯ И КУПОНА Е ИЗЛИЗАНЕТО ОТ АРЕСТА НА Бюлент след 72-часов престой там. Мъжът с куп криминални прояви и реабилитации е бил закопчан от полицейски патрул в Свищов заради заповед за европейски арест от Румъния. Свищовлията, който никога не е имал шофьорска книжка, е бил залавян многократно от румънските власти да кара автомобил и са му били съставени парични санкции. Той е конвоиран до полицейския арест в Павликени, защото в Свищов такъв няма. Този случай е предаден на Окръжна прокуратура, която се занимава с изпълненията на европейските заповеди за арест, но след престоя в Павликени мъжът се прибира в Свищов и вдига купон за освобождаваното си след 72-часов престой зад решетките с мезета, кючек и само чешка бира от една и съща марка!

СЛУЧАЙНО ТОЙ Е БИЛ ЗАДЪРЖАН ОТ МЛАДШИ ПОЛИЦЕЙСКИЯ ИНСПЕКТОР ХРИСТО БЕЛЧЕВ, КОЙТО ОТ МЛАДЕЖ имал прякора Ицо Козата. Служителят е бил на смяна, когато засякъл Билито и установил, че за него има издадена европейска заповед за задържане от Румъния. Заради това по време на веселбата двамата братовчеди започнали да пият само чешка бира „Козел” и да вдигат „наздравици” за този полицай от Свищов, като се обръщат във видеото към него с прякора му и го псуват! След това се чува и вижда ясно на клипчето, че псувните са отправени към цялата българска полиция. Фико успял да изпие 7-8 бири в кутийка от чешката марка, а Билито стигнал до 3 литра от пивото.

НА 15 ЮНИ РАЙОННИЯТ СЪД В СВИЩОВ РЕШАВА ДА ГЛОБИ ДВАМАТА МЪЖЕ С ПО 150 ЛЕВА по Указ за борба с дребното хулиганство, в който са предвидени и доста по-солени наказания като престой зад решетките и глоба от 1000 лева на човек например.

„Можеха да ги пратят поне за няколко денонощия зад решетките, за да има възмездие. Така обаче това е подигравка за МВР и за държавата и си остава безнаказано. Всички сме възмутени и това отношение към нашия труд”, се гневят свищовски полицаи. Решенията за двамата хулигани на Свищовския районен съд подлежат на обжалване в срок от 24 часа от постановяването им пред Окръжния съд.

Нели СУКОВА

loading...

Коментари за "Скандално. Бабаити пуснаха клип с попръжни срещу полицията, съдът ги глоби с по 150 лв."

 • 19.06.2017 в 15:50

  Predi godini, shtqha da buhat kamuni v Belene, ama sega ne smeqt da gi butnat ….

  Отговор
 • 19.06.2017 в 20:52

  Мда…. Уважавани бизнесмени, дюнерджии. Как така ще ги арестуват 🙁

  Отговор
 • 20.06.2017 в 11:06

  Безобразие! Това е подигравка с държавата и нейните органи!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *