10 четения

Бар предлага отстъпки в зависимост от височината на дамските токчета

Дамските токчета неизменно вълнуват обществото. Хората симпатизират на обувките на Мини Маус, негодуват срещу високите токчета за бебета и дори подписват петиции, целящи да забранят на компании да принуждават жените да ги носят на работа. Поредната „обувна новост“ идва от Япония – местен бар предлага отстъпки от цената на предлаганите ястия и напитки в зависимост от височината на дамските токчета, пише в. „Метро“.
От 15 юни всеки четвъртък между 18 и 23,30 часа посетителките на бар в хотел „Хилтън“ в Осака ще могат да се възползват от офертата.
Отбивката започва при височина от 5 сантиметра на дамското токче. При това положение дамите могат да се възползват от 10-процентно намаление. Отстъпката се покачва прогресивно с увеличаването на размера на токчетата. Така посетителките на бара с 15-сантиметрови токчета ще могат да използват намаление от 30 процента. За дамите с токчета над 15 сантиметра важи най-щедрата отбивка – 40 процента.
Мнозина вероятно ще решат, че работата на бъдещия „официален измервач на дамски токчета“ е леко перверзна и ще се запитат защо на японците са им притрябвали повече дами на високи ток в баровете. Отговорът се крие в проучване отпреди няколко години, според което в предразполагаща към съблазън среда като тази в бара, мъжете са изключително привлечени от жени с високи токчета. В похотливите мъжки погледи дамите на висок ток изглеждат по-стройни, сексапилни и уверени. Имайки предвид също миналогодишно проучване, според което повече жени отвсякога носят равни обувки, нищо чудно, че японските мъже са закопнели за дами на висок ток.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!