52 четения

В Поликраище сътвориха баскетболен празник, „Баш мечките“ изядоха „Змейовете“ на финала при мъжете

„Провинциалисти“ триумфираха при юношите, „Пантерите“ при жените

Около 150 състезатели, разпределени в 36 отбора, участваха в четвъртия турнир по стрийтбол, организиран от баскетболен клуб „Росица” в Поликраище, в лицето на треньора Маринела Алагарева и Румен Тодоранов. Надпреварата бе част от 3х3 България Тур 2017, който се организира от Българско баскетболно общество и БФБ. Победителите в отделните турнири получават право на участие във финалите на 22 юли в София, пред НДК.

Турнирът бе открит от кмета на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. След неговото приветствие по няколко думи към състезателите отправиха кметът на селото Марин Тодоранов и президентът на клуба и спонсор на турнира Румен Тодоранов.

Състезанието, прекъсвано няколко пъти от обилни валежи, се проведе в четири потока – момчета и момичета до 18 години и мъже и жени.

Най-тежката битка бе при мъжете, където се конкурираха 14 отбора. Победители станаха „Баш мечките” от В. Търново – Явор Маринов, Стилян Димитров и Митко Митков.

Втори останаха „Змейовете” от Полски Тръмбеш – Александър Димитров, Павел Георгиев, Венцислав Петров, Денислав Воденичаров. Трети са „Гочитата” – Симеон Стойчев, Евгени Иванов и Стефан Бакалов.

„Пантерите” – Маринела Агаларева, Жени Надкина, Петя Кушева и Ани Нейкова, спечелиха турнира при жените. Подгласнички са им MVP – Румяна Новакова, Ивета Николова и Надежда Сурма, и „Машинки” – Силвия Кушева, Деница Байчева и Мартина Василева.

sport 20 uni (3)При момичетата първите места окупираха възпитанички на Маринела Агаларева в БК „Росица”. Шампионки са MVP – Румяна Новакова, Ивета Николова и Надежда Сурма. Втори е тимът „Машинки” – Силвия Кушева, Деница Байчева и Бойка Христакова. Трети е „Росица 1” – Стела Димитрова, Велислава Лалева и Натали Лалева. И трите момичета са от Крушето, но тренират в клуба на Поликраище.

При момчетата първото място бе за „Провинциалисти“ – Стоил Аладжов от Бургас, Георги Павлов и Найден Найденов от старата столица. Второто място е за GameOn – Павел Манолов, Гюкан Иванов и Пламен Илиев. Трети е отборът на „Чардафон Орловец” (Габрово) – Цветорин Минев, Кирил Кирилов, Димитър Андреев и Димитър Тодоров.

Състезанието за стрелба от тройката спечели Стоил Аладжов от Бургас.

„Получи се истински празник на баскетбола. Идеята ни е през следващата година той да стане още по-голям и вече с награден фонд. Мислим как да освежим игрището, за да се представим още по-добре като домакини. Благодаря на всички гости, на нашия спонсор Румен Тодоранов, както и на Данаил Киров и Брендо, които се грижиха за настроението по трибуните“, коментира треньорката и организатор на състезанието Маринела Агаларева.

Следващият кръг от 3х3 България Тур 2017 е в Елин Пелин на 24 юни. Ден по-късно е турнирът в Ямбол, на 1 юли играят в Бургас, на 8 юли във варна, а на 15 юли – във Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!