Новини

Над 150 кучета участваха в киноложка изложба във В. Търново

НАД 150 ЕЛИТНИ ПОРОДИ КУЧЕТА УЧАСТВАХА В МЕЖДУНАРОДНАТА КИНОЛОЖКА ИЗЛОЖБА ТОЗИ УИКЕНД ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Тя бе организирана от Федерацията по кинология за Европа „Терра Тангра“ и се проведе в парк „Света гора“. В изложбата участваха хора от цялата страна – София, Бургас, Варна, Пловдив, Търговище, Силистра, Ловеч. Специално за изложението пристигнаха и гости от Молдова, Украйна, Румъния и Турция.

Киноложката изложба бе открита от г-н Тодор Тодоров – президент на Федерацията по кинология за Европа, който поздрави участниците, които се включиха въпреки проливния дъжд. В изложбата участваха черни руски териери, японската порода „Акита”, немски шпиц, дратхаар, френски булдог и други интересни породи. Сред атрактивните и по-редки от тях имаше средноазиатска овчарка и ирландски вълкодав. Четириногите питомци се състезаваха в няколко конкурса – за най-добра двойка (мъжко и женско куче от една порода), най-добра развъдна група, най-добър производител. Голям интерес сред публиката предизвика дефилето на деца с кучета, като по преценка на съдията нямаше конкурсен характер и всички участници получиха награди.

Първото място в изложбата и голямата награда от 500 лв. спечели бултериерът на Денис Димитров от Пловдив. Второто място зае руски черен териер на Снежана Колева от Стражица, на трето място бе определен френски булдог на Виктория Цветкова от Силистра и на четвърто немски шпиц померан на Гергана Бочева от Пловдив.

Весела БАЙЧЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *