Британците се колебаят повече от две години през живота си

Британците се колебаят две години и девет месеца през живота си за всичко – от това какво да ядат и какво да гледат по телевизията, до това дали да излязат с приятели, съобщи в. „Дейли експрес“.
Седмично в колебания минават 7 часа и 36 минути.
Сред ежедневните дилеми са менюто за вечерята. Решаването й отнема почти седем минути. Менюто в ресторантите отнема шест минути и 19 секунди. Колебанията за облеклото убиват още четири минути. Също толкова време отива и в чудене какво да бъде избрано от Нетфликс. Най-голям проблем обаче е купуването на подарък. Доста колебания предизвиква и обмислянето на вариантите за почивка и кога да бъде взета годишната отпуска.
Анкетираните 2000 души са казали, че взимат средно 14 „дребни“ решения всеки ден. Обикновено изборът се затруднява от многото възможности. Хората се колебаят и защото искат да вземат правилно решение.
Около 60 процента от анкетраните признават, че често взимат грешни решения. За 40 процента обаче нерешителността на моменти е била плюс.
Почти половината от анкетираните избягват да взимат решение и предпочитат някой друг да го направи вместо тях. Хората са най-нерешителни на възраст 35 години, но почти четвърт от анкетираните признават, че с годините им е все по-трудно да взимат решения.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *