Младите локомотивци победиха в детския футболен турнир в Елена

Малките футболисти на „Локомотив“ – Горна Оряховица, са победители в детския турнир по футбол в Елена. На финала те се наложиха с 3:1 над своите връстници от ФК „Етър“ – В.Търново, и грабнаха купата. За трето и четвърто място играха отборите на „Чумерна“ – Елена, и „Олимпия“ – Стара Загора. В редовното време не се стигна до гол. При изпълнение на дузпи по-точни бяха домакините и срещата завърши при резултат 3:2.

Спортната проява, която откри кметът инж. Дилян Млъзев, събра на обновения градски стадион над 120 млади футболни надежди от клубовете на шест града. Турнирът се организира за пета поредна година от Община Елена и местния футболен клуб „Чумерна“ със съдействието на Зонален съвет на БФС – В.Търново, в памет на футболни деятели и състезатели от Елена.

За най-добър вратар на турнира бе определен Мартин Момев от „Чумерна“. Пламен Желев от „Олимпия“ и Захари Атанасов от „Етър“спечелиха наградите за най-добър защитник и полузащитник. Деветката на „Локомотив“ – Г.Оряховица, Дейвид Димитров стана голмайстор на турнира с девет попадения в противниковата врата.

Треньорът на детския отбор на ФК „Чумерна“ Румен Антонов награди млади футболисти за играта и приноса им за престижа на местния клуб. Сред тях е и 15-годишната Мирела Йорданова, която вече е в състава на националния футболен отбор за девойки, възпитаничка на еленската футболна школа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *