Ако искате вярвайте „Жива вода“ с уникални свойства блика край Хаинбоаз и Леденик?!?

„КРАЙ ВОНЕЩА ВОДА И ЛЕДЕНИК БЛИКА НАЙ- ЛЕКОВИТАТА ВОДА В БЪЛГАРИЯ. В СВЕТА САМО 2 % ОТ ИЗВОРИТЕ СА С ТАКИВА КАЧЕСТВА. Това е т.нар. „жива вода“, за която се говори във фолклора. Изследвал съм качествата й с ОРП-метър, прибор за измерване на окислително-редукционния потенциал на течности“, разкрива Илийчо Илиев. Мъжът е от най-големите познавачи на качествата на водите у нас и има множество публикации и книги по темата. Преди десетина дни той е взел проби от водата и ги е изследвал в Стара Загора. Подобни анализи са правени още през соца, но когато вижда резултатите, не може да повярва, че у нас има води с такива качества. За да се увери, взима втори проби, които показват същото. Илиев е от Дряново, познава всеки извор у нас и е категоричен, че местните са без аналог.

giva2 (2)Според него „Живата вода“, както в приказките, помага в козметиката. Редовното правене на маски с нея дава живот на клетките в бръчките по лицето, лошият холестерол изгаря, кръвоносните съдове започват да функционират пълноценно и бръчките изчезват. Храни, приготвени с нея, стават по-вкусни и се развалят по-бавно. Поради високото Ph, което е над 8, в нея трудно биха живели микроорганизми и най-вече плесени.

Живата вода, която задължително се филтрира, след активация е напълно деминерализирана, освободена от варовик, тежки метали и прочие. Според изследвания тя оказва определено въздействие върху работата и тонуса на артериалната система, като регулира вътрешният им просвет (отпушва стените на съдовете). Затова с успех се прилага за лечение на тази система.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. автора

9 thoughts on “Ако искате вярвайте „Жива вода“ с уникални свойства блика край Хаинбоаз и Леденик?!?

 • 22.06.2017 в 16:07
  Permalink

  И къде „край Вонеща вода“ е другият?

  Отговор
 • 22.06.2017 в 20:23
  Permalink

  Извора до Леденик е до реката там постоянно има хора да пълнят вода. Извора е каптиран от Пенчо Попадински в далечните години на соца

  Отговор
 • 23.06.2017 в 0:37
  Permalink

  Пенчо Кубадински все пак.
  А иначе от последните изречения излиза че най-добре да минем на дистилирана или деминализирана вода.

  Отговор
 • 24.06.2017 в 1:14
  Permalink

  Nishto ne razbrah ! Kakvo oznachava tova : живата вода, която задължително се филтрира,след активация е напълно деминализирана,освободена от варовик,тежки метали и прочие……koy da q filtrira, kakva aktivaciq i t.n. ??

  Отговор
 • 24.06.2017 в 10:14
  Permalink

  Когато публикувате такива статии, пишете къде се намират тези извори. Край Хаинбоаз не е никакъв ориентир.

  Отговор
 • 24.06.2017 в 14:47
  Permalink

  с. Леденик на пътя за ВТ – София !?

  Отговор
 • 26.06.2017 в 15:35
  Permalink

  От В.Търново – кръгово кръстовище ДАП-а ( Телферите)- Промишлена зона – Шемшево. Сега заради падналият мост трябва сигурно да се минава отгоре през магистралата за София и да се взема отбивката за Леденик. Изворът би трябвало да е този на голямата поляна, до футболното игрище. Ако се идва отдолу от Шемшево (което сега е невъзможно) се минава по моста и после вляво по поляната към футболн. игрище.
  Каптажът представлява тръба на височина 1 метър от земята, преди 1-2 години водата вървеше доста тънко. Има ясно забележим вкус и мирис водата.

  Отговор
 • 26.06.2017 в 15:37
  Permalink

  От Шемшево – моста – вдясно по поляната. От Леденик – центъра – надолу към Шемшево – вляво по поляната.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *