Депутатът Божанков в Първомайци: „Данъците и винетките ги плащаме изцяло – насреща ни залъгват с частичен ремонт!“

СПЕЦИАЛНО ПИТАНЕ КЪМ МИНИСТЪРА НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО ЗА РЕМОНТА НА ПЪТЯ ПРЕЗ С. ПЪРВОМАЙЦИ ВНАСЯ НАРОДНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ ЯВОР БОЖАНКОВ. Причината е поредицата сигнали на жители от селото, които те отправиха към депутата, и подготвеният от тях протест. Състоянието на третокласния главен път Поликраище – Първомайци – Горна Оряховица е изключително лошо. Вследствие гoлeмитe дyпки, кoитo ca ce oбpaзyвaли пo пътя, paзминaвaнeтo нa мecтa e нeвъзмoжнo, а инцидентите с кoли, които сe вpязвaт в oгpaди и eлeктpичecки cтълбoвe, са ежедневие. Проблемен е и мостът, който свързва Първомайци с железничарския град. Жителите на селото от години търсят решение, но не са чути от местните и централните власти. Затова те подготвят протест. Заради проблема депутатът направи среща с жителите на Първомайци.

ДЕН ПО-РАНО ОТ ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ В Г. ОРЯХОВИЦА РАЗПРОСТРАНИХА ИНФОРМАЦИЯ, ЧЕ ЗА ПЪТЯ ПОЛИКРАИЩЕ – ПЪРВОМАЙЦИ – ГОРНА ОРЯХОВИЦА Е ИЗГОТВЕН ПРОЕКТ ЗА ЦЯЛОСТНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА МОСТА МЕЖДУ ПЪРВОМАЙЦИ И ЖЕЛЕЗНИЧАРСКИЯ ГРАД, И ЩЕ СЕ ТЪРСИ ФИНАНСИРАНЕ ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „ТРАНСГРАНИЧНО СЪТРУДНИЧЕСТВО БЪЛГАРИЯ – РУМЪНИЯ” 2014 – 2020.

Затова въпросът на народния представител към министъра ще бъде кога ще се кандидатства, какви са сроковете, колко ще продължи ремонтната дейност. „Когато изпратя въпроса, ще го публикувам в групите за Първомайци във Фейсбук. Можете да добавите още питания към него. Когато получа отговор от министъра, ще публикувам и него“, обеща Божанков. „Данъците и винетките си ги плащаме изцяло. Насреща ни залъгват с частичен ремонт!“, заяви той.

„Протестът е, защото ние не искаме закърпване, а цялостен ремонт. Няма да отложим протеста заради обещанието за частичен ремонт. Всяка година се асфалтира частично и всеки път се отварят все по-големи дупки. Ще се обърна към всеки, който може да помогне“, заяви Валентина Григорова, организатор на протеста.

Присъстващите на срещата подчертаха и проблема с улица „Марица“, която сега поема основния трафик през селото, тъй като главната улица е непроходима. Беше направено предложение тя да стане еднопосочна – за излизане от селото.

„В средата на следващата седмица ще започне изкърпването на главния път, частично с фреза“, обясни по време на срещата кметът на селото Ясен Янков. Той потвърди, че финансиране ще се търси по програмата за трансгранично сътрудничество. По време на срещата бяха обсъдени и другите големи проблеми, свързани с околната среда, сметосъбиране и сметоизвозване, канализацията и състоянието на уличната мрежа в Първомайци. Оказа се, че сметосъбирането е нередовно, а на 2-3 места вече са възникнали нерегламентирани сметища. Някои от жителите пък говориха за запрашеността в селото, други се оплакаха, че канализацията връща мръсна вода в дворовете им, когато реката прелее.

С. МАРИНОВ

4 thoughts on “Депутатът Божанков в Първомайци: „Данъците и винетките ги плащаме изцяло – насреща ни залъгват с частичен ремонт!“

 • 22.06.2017 в 18:55
  Permalink

  Не ни занимавайте с мнението на това момченце!От разказвачи ,като него,не очакваме нищо.Доказват го фактите и историята на партията му от 1991г. до днес – за хората едно НИЩО !

  Отговор
   • 23.06.2017 в 11:00
    Permalink

    А,не е? Коя партия го издигна и вкара в парламента,в коя листа беше? Не пиши глупости ,на коя скамейка стой в парламента,на независимите или е в на БСП?

 • 23.06.2017 в 11:12
  Permalink

  „Хаджи Христо“,да не си работник във фирмата му, щом ръсиш глупости! Щом е депутат от БСП,значи е партиец…….цялата държава е пълна с наивни пилци като тебе Ристооо.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.