Костенурка беглец си спечели прякора Марио Андрети

Костенурка, забелязана да „препуска с бясна скорост“ по оживена улица в град в американския щат Вирджиния, се е сдобила с прякора Марио Андрети – на прочутия автомобилен състезател, съобщи ЮПИ.
От Службата за защита на животните в град Портсмут съобщават, че костенурката е била забелязана от съвестна водачка на МПС, която е спряла движението и е подала сигнал в полицията. „Не се поколебах. Не ме интересуваше какво беше това нещо на пътя. То беше живо и дишащо създание и мястото му не беше там“, разказва Уенди Форд, дамата, подала сигнала.
Костенурката е била заловена, качена на камион с общите усилия на четирима души и откарана в тревист район, където часове наред отново е демонстрирала високоскоростните си умения, докато природозащитниците са издирвали стопаните й. Бързината й – завидна според стандарта за костенурки, й е спечелила прякора Марио Андрети.
Търсенето на стопаните на 45-килограмовото създание се е увенчало с успех. Оказало се, че беглецът е 22-годишният Самсон.
Историята на високоскоростната костенурка е стигнала и до самия Марио Андрети, който е споделил изумлението си във Фейсбук. „45-килограмова костенурка е кръстена на мое име. Трябва ли да се гордея?“, е написал в социалната мрежа бившият състезател от Формула 1.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.