71 четения

Седем състезателки на „Акро Нова” с медали от шампионата по акробатика

Над 200 акробати от всички клубове в страната, разпределени във възрасти 6-8, 9-11 и 6-14 години, участваха в държавния индивидуален шампионат за младшите възрасти в София.

Три момичета на горнооряховския клуб „Акро Нова” участваха в индивидуалните състезания. Магдалена Тодорова се конкурираше с още 33 състезателки в група 6-8 г. Анислава Караджова и Михаела Ганчева спориха за медалите в група 9-11 години, където конкуренция си правиха 45 момичета. И трите горнооряховки преодоляха квалификациите и влязоха във финала. Михаела Ганчева спечели второто място в своята възраст, Анислава е дванадесета, а Магдалена е шеста при най-малките.

Двойката Феодора Петрова и Пламена Тошева се представи на ниво, но не успя да влезе в челните позиции. За сметка на това истинска доминация на „Акро Нова” имаше при тройките, където участваха 25 формации. Почетната стълбичка можеше да е окупирана изцяло от състезателки на горнооряховския клуб, но малко не достигна за медал на Анислава Караджова, Михаела Ганчева и Магдалена Тодорова и те останаха четвърти. Шампионки обаче станаха съотборничките им Елина Хинкова, Радостина Стефанова и Виктория Николаева. Първи подгласнички на победителките са Росица Йорданова, Ралица Андреева и Румяна Тончева, също от „Акро Нова”.

На 29 и 30 юни Горна Оряховица ще е домакин на държавния шампионат в по-големите възрастови групи.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!