343 четения

Гл. инспектор Илиян Личев, шеф на спецотряда за лов на ало измамници: „Седмици наред следихме мулето Зехни, за да хванем истинските мошеници!“

„Седмици наред следихме и дебнахме мулето от последните телефонни измами Зехни, за да стигнем до двамата реални извършители Атанас и Димитър. Седемте измами във В. Търново са извършени само за един месец – от началото на май до началото на юни тази година. Общата сума само от тях е 18 000 лева плюс огромно количество злато, което още не е оценено. Само измамата на майката на съдията е за 5100 лв. плюс злато. Освен това в други градове на страната има данни за още измами на стойност 70 000 лева от същата група. Рядко се случва и трудно се ловят истинските ало мошеници, обикновено се хваща само мулето, което те пращат да прибира парите под терасите на хората!

В този последен удар, както го наричат медиите, имаше отлично взаимодействие с началниците на Районния и на Окръжния съд В. Търново, на колегите от Русе, на колегите от районното във В. Търново и на насот новата група, успяхме да стигнем до този резултат. Искам да благодаря на всички от съда и на всички колеги за денонощния труд по този случай. Въпросното муле Зехни е от Исперих и са го намерили по обява, открил го е Димитър, който минава за мозъка на групата. Другият –Атанас, не го познава. Успяхме да локализираме двамата извършители и ги чакахме да се приберат от Румъния в град Ветово, за да бъдат арестувани. Те направиха грешка – за една от последните измами на търновци са им въртели по телефона от Ветово, а ние само това чакахме. Докато следяхме неотлъчно мулето, той отиде да прибира пари и от Разград и Търговище, но за това още се събират доказателства. Зехни обикаля почти цялата страна да изпълнява поръчките, спи във В. Търново, после отива в Ямбол например и къде ли още не. Самият той не е осъждан, нискоинтелигентен е, първосигнален и лесен за манипулация. Дори в един от търновските случаи не можа да намери парите, пуснати от един дядо от терасата му. Тогава двамата поръчители без малко да се усетят, че ги дебнем, но успяхме да излезем от ситуацията.

Откакто МВР създаде специалния отряд за лов на телефонни измамници в старата столица през април, имаме доста други реализации, но тази я броим за наша, защото в другите участваха и други дирекции. Понеже се оказва, че наивните хора нямат свършване и се хващат в капаните на бандитите, МВР трябва да действа в екип с всички останали институции. Доказахме, че това е правилният подход и съм доволен от фактите“, разказа началникът на Криминална полиция в ОДМВР и шеф на спецотряда за лов на ало измамници.

СПОРЕД ДРУГИ ИЗТОЧНИЦИ И ПО НЕОФИЦИАЛНА ИНФОРМАЦИЯ само тази група е успяла да реализира за около година около 200 000 лева приходи у нас! Пред магистрати и адвокати в сряда тримата са поискали споразумение с обещанието да върнат златото, което още не било продадено. Те са с постоянни мерки за задържане.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

6 коментара за “Гл. инспектор Илиян Личев, шеф на спецотряда за лов на ало измамници: „Седмици наред следихме мулето Зехни, за да хванем истинските мошеници!“

 • 23.06.2017 в 14:47
  Permalink

  kak nqma oste Belene, da gi pratqt tam da im izgniqt kokalite !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Отговор
 • 23.06.2017 в 20:16
  Permalink

  Сега му направете едно фелацио и си го пуснете.

  Отговор
 • 23.06.2017 в 20:30
  Permalink

  Направи добро и намери зло “Капитан Петко Войвода“ е актуален и днес. Радвайте се нищо не е вечно. За греховете на родителите винаги се плащат от децата им. Но тези който нямат са облагодетелствани.

  Отговор
 • 23.06.2017 в 20:33
  Permalink

  Добре че са измамили майката на съдия. За обикновенните хора не се работи така активно и координирано. Голямо геройство,че дебнали мошенниците! Това ви е работата и трябва да дебнете денонощно без да се изтъквате, така ще докажете, че сте професионалисти, а не с пъчене по нискобюджетните вестници!

  Отговор
 • 24.06.2017 в 18:15
  Permalink

  NA DRUGITE IZMAMENI OT VELIKO TARNOVO SCHTE IM VARNAT LI PARITE

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!