4 четения

Самуил Донков със сребро от гранпри „Нови Сад 2017“

С два сребърни медала се завърна състезателят по спортна стрелба на СК „АП спорт“ Самуил Донков от участието си в гранпри „Нови Сад 2017″.

Националът даде втори резултат от 580 точки в квалификацията на въздушен пистолет при мъжете, след което направи оспорвана надпревара във финала с европейския шампион с отбора на Сърбия Душко Петров. След 24 изстрела в спора за златото състезателят на великотърновския клуб завърши на второ място с девет десети от точката разлика. Много добър резултат в същата дисциплина постигнаха и други представители на СК“АП спорт“ – Георги Узунов, стрелял 573 точки, влезе във финала и се класира на пето място, Николай Колев пък остана девети с 565 т. В същата дисциплина Адиел Илиева е пета при девойките, а Маргарита Ойсолова и Росица Илова са шеста и седма при жените.

На 50 метра с малокалибрен пистолет Самуил Донков категорично изпревари останалите състезатели в квалификацията и постигна първи резултат от 562 точки. Във финала на дисциплината Самуил и Душко Петров направиха още по-оспорвана надпревара, като след всеки изстрел водачеството се разменяше между тях и след последния изстрел 9,4 т. Самуил се оказа втори с девет десети от точката разлика. Николай Колев отново бе девети.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!