Гала Захариева и Камелия Къндева от СК „Зоки“ с награди от фондацията на Димитър Бербатов

Две свои представителки имаше великотърновският СК „Зоки“ сред финалистите на фондацията на Димитър Бербатов „Успелите деца на България“. Гала Захариева и Камелия Къндева имаха удоволствието да бъдат отличени и приветствани от зрителите на препълнения национален стадион „В. Левски“ по време на благотворителния мач на фондациите на Бербатов и Луиш Фиго.

Гала Захариева стана финалист за Голямата награда в категория „Изкуства“ за 5-8 клас, а Камелия Къндева – в същата категория за 9-12 клас. 14-годишната Гала от В. Търново е ученичка на Зорица Радловска. През 2016 г. тя е с множество постижения в танцовото изкуство, сред които първи места на III Световна танцова олимпиада в Москва, Балканската танцова олимпиада в Белград и др. – общо 14 първи места за солови изпълнения на международни и национални състезания. Освен това Гала кара професионално ски и е начинаеща в тенис на корт.

16-годишната Камелия Къндева е от Самоводене и също се занимава със съвременни танци при Зорица Радловска. Миналата година тя взе общо 37 призови отличия от републикански и международни турнири, от които 26 са за първо място. Сред тях са първи места на ХIII Световна танцова олимпиада в Москва, Балканската танцова олимпиада в Белград и др. Наградена бе и с индивидуална стипендия за обучение в балетна школа за съвременен танц Mondial Dance в Рим. Другите интереси на Камелия са свързани с математиката и леката атлетика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *