13 четения

Дядо на 88 години не смята да се отказва от седмичните си тренировки във фитнеса

Почитател на фитнеса на 88 години поддържа добрата си форма благодарение на 90-минутни тренировки три пъти в седмицата, пише в. „Дейли експрес“.
Мартин Бергер от Лийдс, Великобритания, е посетил залата за фитнес над 3500 пъти за 31 години. Сутрин поддържаният дядо хапва зърнена закуска със сливи, на която дължи „горивото“ за тренировъчния си режим. Бергер не пропуска и сутрешната си чаша чай.
Пенсионираният лекар пристига в залата точно в 8 часа всеки понеделник, сряда и петък. Дядото следва един и същ тренировъчен режим от 10 години.
„Не виждам причина да спирам. Имам амбицията да тренирам минимум до 90-годишна възраст. Тренировките са важна част от живота ми. Те не само ме настройват за деня, но са и отговор на редица проблеми. Когато човек тренира, се поддържа в добра форма и се предпазва от стрес. Не планирам да преустановя заниманията си във фитнеса“, казва пенсионерът.
След тренировка Мартин Бергер се прибира у дома, чете вестник и подремва за около 10 минути.
За 42 години работа той е отсъствал само две седмици по болест, преди да се пенсионира на 70-годишна възраст. 88-годишният дядо никога не е пушил, а преди три години е спрял и да пие.
„Мартин е вдъхновение за всички нас“, казва треньорът му Ричард Сканлън, който го познава от 19 години.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!