83 четения

Мощно начало на Цанко Цанков и Зорница Тодорова на международния офроуд маратон Breslau Poland 2017

Великотърновският екипаж Цанко Цанков – Зорница Тодорова с Yamaha поведе в подреждането в клас SSV крос кънтри след първия състезателен ден на международния офроуд маратон Breslau Poland 2017. Край Дравско Поморске в Полша бе даден стартът на една от най-големите и стари надпревари в Европа, а на стартовата арка застанаха близо 140 състезателни машини от всички класове, сред които бе и тандемът на АСК „Търново Мотор Спорт“. Возилата традиционно са разделени на категории крос кънтри и екстремна. Надпреварата се провежда по трасета на танкови полигони в Полша, като предлага на участниците над 2000 състезателни километра – бързи, прашни и пясъчни, плюс тежка кал и дълбоки води. Цанко и Зори се изправят срещу още 17 машини в класа си, като някои от пилотите са наистина опитни. Тази година от тях се очаква победа, тъй като миналата година бяха с най-бързата машина в класа си и водеха през цялото време, но повреда в последния етап ги лиши от титлата.

Великотърновският екипаж стартира деня от трета позиция в класа си, но бързо вдигна темпото и още преди средата на етапа излезе начело на колоната и се откъсна напред. Заради въртенето на две обиколки в стил баха обаче бяха забавени, след като влязоха в трафика на камионите, и над 10 километра не успяха да изпреварят тежкотоварни машини.

Това се отрази на темпото на търновския екипаж и на финала бъгито взе етапната победа с крехък аванс от едва 15 секунди пред французите Жером Мьоре и Антоан Мьоре с Polaris. Трети за деня се класираха поляците Атрур Песта и Пржемек Будка (Polaris), а българите са трети в смесената подредба с крос кънтри джиповете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *