115 четения

Недоразумения. Стълб насред паркинг?!? И това го има във В. Търново…

За пореден път съоръжението на енергото предизвика катастрофа

ЕДИН ОТ ГОЛЕМИТЕ ИНЖЕНЕРНИ ГАФОВЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ВЗЕ ПОРЕДНА ЖЕРТВА. Нищо неподозиращ шофьор се ударил и едва не катурнал стълб на енергото, поставен посред паркинг на ул. „Йоновка“ в старата столица. Заради опасност съоръжението да падне, защото основите му са увредени, целият район е опасан с предупредителна лента. Това е десети подобен случай през последния месец. Живущи в района са пращали множество подписки до общината и „Енерго-Про“, но двете институции така и не могат да се разберат чия е отговорността за бетонния стълб в средата на обществения паркинг и кой трябва да се потруди, за да го премести.

„Сложен е без никакво обозначение, не се вижда, особено нощем, и тук ежедневно стават катастрофи. Алармирали сме общината, енергото, но никой не взема отношение, ремонтират стълба, вместо да го преместят. Това, което виждате, е абсурдно – ако шофьорът предварително не знае, че тук има такова препятствие, почти сигурно се удря“, разказа Пламен Тодоров, който живее в близост.

В РАЙОНА СЕ СЪБИРА ПОРЕДНАТА ПОДПИСКА ЗА ПРЕМЕСТВАНЕ НА ОПАСНИЯ СТЪЛБ. Хората се притесняват, че след поредната катастрофа стълбът под напрежение може да падне и тогава можем само да предположим какво би се случило. „Очакваме реакция от общината и енергото. Наглед случаят е дребен, но той засяга живота и здравето на мнозина“, категоричен е Тодоров.

С. МАРИНОВ

Сн. авторът

3 коментара за “Недоразумения. Стълб насред паркинг?!? И това го има във В. Търново…

 • 27.06.2017 в 15:40
  Permalink

  Докато чакат решение, спокойно могат да „нанижат“ няколко стари автомобилни гуми на въпросният стълб, и поне няма да си трошат колите, като се блъскат в него.
  Толкова ли е трудно да се измисли?

  Отговор
  • 28.06.2017 в 10:36
   Permalink

   За това се изисква да имаш малко способност да мислиш. Лошото е, че само чакат и хленчат някои да им разреши проблема, а този може и сам човек да го реши както спомена с гуми например.

   Отговор
 • 27.06.2017 в 15:49
  Permalink

  Сигурно същият инженер е поставил стълб и на тротоара пред Билла.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *