Спорт

Спортистите от Лясковец с две купи преди празника на града

В празничната седмица, посветена на Петровден, в Лясковец се състояха и традиционните спортни инициативи, които ръководството организира за любителите на волейбола и футбола. В два дни протекоха осми поред волейболен турнир и четвърта приятелска футболна среща между отборите на Лясковец и Стражица. Организатор на двете спортни събития за празника на града е Община Лясковец, подкрепена от ръководствата на местните спортни клубове.

Турнирът по волейбол се състоя на модерно оборудваната спортна площадка в квартал „Черникова бара” в града. Участие взеха четири отбора – домакинстващият волейболен клуб – Лясковец, два сборни отбора от града и един отбор на гостите от Велико Търново. Съдия на турнира беше Йордан Ризов. Купата за първо място грабна волейболен клуб – Лясковец. На второ място се нареди отборът на „ЛУБЕ-ВОЛЕЙ” – Велико Търново, и трети остана единият от сборните отбори на Лясковец.

Приятелската футболна среща между футболните отбори на „Левски” – Лясковец, и „Левски – 1986” – Стражица, се игра по традиция на стадион „Михаил Алексиев”. В първото полувреме домакините поведоха с 1:0, като до края на съдийския сигнал „Левски 1986” – Стражица, изравни и дузпите трябваше в крайна сметка да решат приятелския мач. Купата и във футболната битка грабна домакинът „Левски” – Лясковец, и така в навечерието на своя празник лясковчани зарадваха феновете си с победи и в двете спортни надпревари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *