С фотосесия в Русе Никол Колева сложи край на балетната си кариера

Амбициите на търновката вече са медицината и салсата

ОРИГИНАЛНА И МНОГО КРАСИВА БАЛЕТНА ФОТОСЕСИЯ НАПРАВИ ТЪРНОВКАТА НИКОЛ КОЛЕВА САМО НЯКОЛКО ДНИ СЛЕД КАТО ЗАВЪРШИ ХІІ КЛАС. Всички кадри са дело на търновския фотограф Теодор Калушков, който избрал и мястото на снимките да бъде град Русе. Никол приела веднага идеята за Русе, защото няма друг по-подходящ град в България за такива снимки. Снимала се пред най-красивите сгради и задължително пред операта.

„За първи път правя толкова професионална фотосесия. Тя е подаръкът на майка ми за края на учебната година и за края на моята балетна кариера. Всъщност така приключих един цял и много дълъг етап от моя живот досега. Разделям се с балета, който заемаше една доста голяма част от моето детство“, разказва красивата Никол. Когато научила за изненадващия подарък от майка си, тийнейджърката веднага се впуснала в приготовления. От магазин за балетни костюми и аксесоари в столицата й предоставили красивата черна пачка, в която младото момиче изглежда като изящен черен лебед.

 

 

 

 

Никол била само на три годинки, когато за първи път влязла в залата по художествена гимнастика във Велико Търново. По здравословни причини не продължила да се занимава с този спорт, но пък започнала да танцува балет. Пак майка й била тази, която завела дъщеря си в Младежкия дом. „Започнах да танцувам при един балетен педагог, после при друг, но най-много дължа на Валя Атанасова, която ме направи тази балерина, която съм. Тя ми беше учител, майка, приятел и благодарение на нея обичам танца и се надявам животът ми и от тук нататък пак да е свързан с него, макар и в друга форма“, усмихва се Никол, която е възпитаничка на Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ във Велико Търново, където е завършила в паралелката по биология. В момента тийнейджърката се подготвя за кандидатстудентски изпити в Медицинската академия в София, където е решила да учи хуманна медицина.

12 години е посветила на балета Никол и е категорична, че тази фотосесия е възможно най-красивият начин, по който тя да се раздели с това изкуство. От пет години танцува и салса. Срещнала се с латинострастите на парти и била омагьосана от движенията на момчетата и момичетата, които искрено се забавлявали. Така Ники попаднала в школата на Дарина Георгиева, Ваня Гьошева и Иглика Иванова „Ун бесо“. „Докато ги гледах как танцуват, си мислех, че никога няма да мога като тях, но тръгнах на уроци и сега обикалям страната, за да ходя на салса събития и много се гордея с това, на което ме научиха момичетата“, казва още Никол.

ПЕДИАТРИЯТА Е ГОЛЯМАТА Й МЕЧТА, ЗАТОВА ТЯ СТАРАТЕЛНО СЕ ПОДГОТВЯ ЗА КАНДИДАТСТУДЕНТСКИТЕ ИЗПИТИ ПО МЕДИЦИНА. Всъщност този по биология вече го е издържала с 5,70, което й дава една крачка преднина и увереност в собствените възможности. Предстои й през юли да се яви на химия. Оценката й и там трябва да е отлична, за да влезе в Медицинската академия и да започне следващия етап от живота си. Никол е подала документи единствено в този университет и кандидатства само за медицина. Не желае да учи в чужбина, макар да е половин германка, защото майка й е от Германия. Категорична е обаче, че България

може да й даде медицинското образование, за което тя мечтае. След това вече, когато дойде време за специализациите, може да търси такива навън. „Може да отида в Германия, по-скоро да се върна там, може да е в друга държава, не знам още. Уча обаче усилено немски език, за да мога да го говоря свободно, както се справям с английския“, усмихва се красавицата, която вече е защитила най-високия сертификат по английски език.

Никол е решила да не спира да танцува докато учи, затова вече е обходила танцовите школи в София. Признава, че мечтае да превърне салсата от хоби в работа и не спира да усъвършенства движенията си, танцува с професионални хореографи от Музикално-драматичния театър във В. Търново, прави хореографии и ходи на участия. „В общи линии това лято много пътувах по салса фестивали, за да се наскитам и натанцувам, че, започна ли да уча през октомври, няма да имам толкова време. Но медицината си струва всички усилия“, усмихва се Никол.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *