109 четения

Търновската колегия на фармацевтите получи годишната наградата на съюза

РЕГИОНАЛНАТА ФАРМАЦЕВТИЧНА КОЛЕГИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПОЛУЧИ ГОДИШНАТА НАГРАДА НА БЪЛГАРСКИЯ ФАРМАЦЕВТИЧЕН СЪЮЗ. Статуетката на Асклепий бе връчена на официална церемония в Русе на председателя на колегията Евгени Маринов. Форумът, в който участваха близо 1000 души от цялата страна и от чужбина, е едно от най-значимите събития в календара на съсловната организация на магистър-фармацевтите в България. От търновската колегия участваха 24 души. Събитието се организира за единадесети пореден път и е запазена марка на БФС. Началото на традицията е поставена още през 1996 г. и оттогава форумът се провежда ежегодно. Събитието се свързва с честването на Еньовден – 24 юни, считан за професионален празник на фармацевта.

„За първи път от учредяването на БФС през 2007 г. получаваме годишната награда, което е голямо признание. По традиция колегията, получила статуетката, е домакин на националното честване на деня на съсловната органзиация, който ще отбележим през февруари 2018 г. във Велико Търново”, сподели Евгени Маринов.

Освен церемонията по връчване на годишната награда форумът включваше и специализирано изложение и научна програма като елемент от продължаващото медицинско обучение на магистър-фармацевтите.

Весела БАЙЧЕВА

Снимки: РФК – Велико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *