53 четения

Хандбалистките гостуваха на кмета Даниел Панов със спечелените през сезона трофеи

Златни медали от турнира за купата и шампионата на България подариха хандбалистките на „Етър 64“ на кмета на община Велико Даниел Панов. Вчера градоначалникът прие представителния отбор на великотърновския клуб в кабинета си. Състезателките бяха водени от президента на клуба Атанас Атанасов и капитана Даниела Коцева.

Спечелихме десета шампионска титла и тринайсета купа на България, като осем пъти сме постигали дубъл, вземайки и двата трофея в един сезон, както бе и завършилият наскоро. Това е голям успех за нашия клуб. Вече се откъснахме пред ЦСКА по купи, гоним и рекорда на НСА и ЦСКА по титли. Отборът показва класа и сме категорично N 1 в България, разказа Атанас Атанасов.

Повечето от състезателките са и треньорки в школата на клуба, която наброява 150 деца. Вече се развива мъжкото направление, имаме отбор при мъжете в „Б“ група, добави Атанас Атанасов и акцентира върху факта, че редовното ползване на голямата зала в ДКС „Васил Левски“ през пролетта е дало резултати и спечелените две отличия са плод и на това. По неговите думи отборът се надява да продължи да ползва залата. Необходими са и повече часове в зала „Сава Величков“ за школата, в която вече тренират и момчета, добави той.

„Тази година пропускаме европейските клубни турнири, но се надяваме с помощта на настоящите си спонсори и с привличането на нови да градим боеспособен отбор за европейска сцена и догодина да участваме в турнирите“, добави Атанас Атанасов, който специално благодари за подкрепата на бизнесмените Евгени Костадинов, Светльо Василев и Димитър Хинов.

„По време на домакинството ни за Световната купа по хандбал се срещнах и говорихме с президентите на Световната и Европейската федерация по много теми, има проекти в тази сфера, по които може да се кандидатства. Подготовката и инвестициите за този световен турнир не бяха малки, ангажирани бяха много хора. Ще продължим да работим за спорта и в частност за хандбала. Вие продължавайте да затвърждавате победите и да носите успехи за спорта във Велико Търново. Вярвам, че ще продължите да играете със същия дух“, каза Даниел Панов.

Снимка: Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!